זו המדינה המסוכנת בעולם. ומה עם ישראל?
ארגון מודיעין אזרחי מפרסם את מפת הסיכונים העולמית העדכנית. לבנון וביירות בראש הרשימות המפוקפקות. באיזו מדינה מערכת הבריאות היא הגרועה בעולם, מה עם ישראל ואיזו יבשת מוגדרת כולה כ"סיכון זניח"?
לבנון היא אחת מ-3 המדינות המסוכנות ביותר בעולם. כך עולה ממחקר של ארגון מודיעין הסיכונים האזרחי Riskline שבשיתוף חברת Safeture מפרסמים את מפת הסיכונים העולמית ל-2025.
השכנה הצפונית לישראל נמצאת כאמור במקום השלישי, מעליה הרפובליקה המרכז אפריקאית ובמקום הראשון והמפוקפק - גם כן באפריקה, בורקינה פאסו.
אבל לבנון היא לא הנציגה היחידה שזוכה בתואר המפוקפק באזור. הרשות הפלסטינית במקום השישי, סוריה במקום התשיעי (המחקר נערך בטרם נפילת משטר אסד) וסוגרת את העשירייה תימן.
במחקר נבדקו מספר פרמטרים נוספים פרט לסיכון. בקטגוריית מערכת הבריאות הגרועה בעולם זוכה אפגניסטן, שהגיעה גם למקום הראשון בקטוגריית הקושי בהגעה למטיילים (קטגוריה בה צפון קוריאה המכונה "המדינה המסוגרת בעולם" נמצאת רק במקום החמישי).
בקטגוריית הערים המסוכנות בעולם נמצאת במקום הראשון באנגוי, בירת הרפובליקה המרכז אפריקאית. אחריה ביירות ואחריה עזה.
ומן הצד השני, בקטגוריית הערים הבטוחות ביותר בעולם - ברן שבשווייץ נמצאת במקום הראשון, דוחא בקטאר במקום השני, מלבורן שבאוסטרליה בשלישי, מונטריאול שבקנדה ברביעי וסוגרת את חמשת הבטוחות מוסקט שבעומאן.
המדינות במפה חולקו לקטגוריות בטיחות - סיכון קיצוני, גבוה, בינוני, נמוך וזניח. בניגוד למדינות הסובבות אותנו, ישראל דורגה בקטגוריית הסיכון הגבוה, אך לא בסיכון קיצוני. נחמה קטנה מאוד ביחס למרבית העולם: קנדה מוגדרת כ"סיכון זניח" וכמותה גם אוסטרליה (היבשת כולה). מרבית מדינות אירופה נעות בין "סיכון זניח" ל"סיכון נמוך". ארצות הברית, סעודיה וסין מוגדרות כמדינות בסיכון נמוך.