משרד התיירות יקצה 175 מיליון שקלים לשיקום התיירות בפריפריה
התקציב יתחלק בין שיקום אתרי אירוח, עידוד תיירות פנים ו"מתיחת פנים" לישובים קולטי תיירות: "לאפשר פרנסה, יציאה לשטחים הפתוחים וחיבור לאדמה". מנהל מלון שפותח את שעריו לראשונה מתחילת המלחמה: "אנחנו חזקים, אבל צריכים עזרה". וכמה תביעות הוגשו עד עתה למס רכוש באזור הצפון?
העדכונים החמים בתיירות- ערוץ ה-WhatsApp של PassportNews
הוועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה קיימה היום (6.1.25) דיון שבמרכזו השפעת המלחמה על ענף התיירות בפריפריה. במהלך הדיון הצהירו נציגי משרד התיירות על הקצאת 60 מיליון שקלים לשיקום אתרי אירוח, 40 מיליון נוספים לעידוד תיירות פנים ותיירות נכנסת ו-75 מיליון נוספים עבור "מתיחת פנים" ליישובים קולטי תיירות.
בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם בצלאל: "חשוב מאוד להחזיר את התושבים הביתה אבל צריך גם לראות איך מחזירים להם את כל תחומי החיים, בהם מקורות הפרנסה. התיירות היא רכיב חשוב מאוד עבור רבים מתושבי הפריפריה".
מיכל עוזיהו, ראשת המועצה האזורית אשכול אמרה: "הסיפור שלנו הוא לא מה שקרה ב-7 באוקטובר אלא במה שקורה אחרי, הבחירה באור ובחיים... בואו נספור איפה הכסף נמצא. האם בלשמור את כפר עזה כאתר אסון או להשקיע בתשתיות ובעוגנים תיירותיים משמעותיים, כדי שאנשים יחוו ויתחברו לסיפור של תקומה?".
"אנחנו חזקים, אבל צריכים עזרה של המדינה"
ארז משה, מנכ"ל מלון גליליון שיפתח השבוע את שעריו מחדש אמר: "מאז ה-7 באוקטובר המלון סגור... מס רכוש היו איתנו ותמכו בנו. שיפצנו ותחזקנו ואנחנו הולכים לפתוח את המלון ביום חמישי הקרוב מתוך תחושת ציונות ושליחות, אבל יש בעיות ואתגרים רבים... אנחנו לא מסכנים, אנחנו חזקים ורוצים לעבוד אבל אנחנו צריכים עזרה של המדינה, אחרת המדינה תתחיל מראש פינה ודרומה".
וואיל כיוף, מנהל אגף תיירות כפרית במשרד התיירות אמר: "כמעט 6,000 יחידות אירוח בצפון היו סגורות מעל שנה והכל היה מוזנח. ברור שהם לא יכולים מחר בבוקר לפתוח את הדלת ולהתחיל לעבוד. צריך להקצות מענקים שיסייעו להם לחזור לפעילות. בשלוש השנים הקרובות אנחנו רוצים להקצות 60 מיליון ש"ח לסיפור הזה ועוד 40 מיליון נוספים לשיווק לעידוד תיירות נכנסת בתוכה גם תיירות פנימית. 75 מיליון ש"ח נוספים יושקעו בשיקום והקמת תשתית ציבורית חדשה - מצפורים, מדרחוב, שילוט וכל מה שנוגע למתיחת פנים ליישובים כדי לקלוט תיירות, במיוחד איפה שיש אחסון מלונאי גדול. כל משבר מייצר גם הזדמנויות ואולי זו ההזדמנות למקד יותר משאבים באזורים האלה".
גיא ג'ורנו מקרן הפיצויים במס רכוש אמר: "באזורי התיירות בצפון הוגשו עד היום 12,886 תביעות לפיצוי, ושולמו לעסקים בתחום התיירות כחצי מיליארד שקלים מקרן הפיצויים - וזה לא כולל מסעדות שמוגדרות כתחום המסחר".