תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

רעידות אדמה נוספות בסנטוריני, נמשכת הרכבת האווירית לחילוץ התושבים

חברות התעופה היווניות ממשיכות לתגבר את הטיסות לאי שמתעורר לבוקר רביעי של רעידות אדמה. בניגוד להערכות הראשוניות, גובר החשש מפני התפרצות הר געש באזור

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

משבר רעידות האדמה באי החלומות נמשך. גם הבוקר (4.2.25), אוניברסיטת אתונה מדווחת על רעידת אדמה בעוצמה בינונית (דרגה 5.1) שהורגשה היטב באי. על פי המיפוי הרשמי, הרעידה שהתרחשה ב-04:46 בבוקר, הורגשה גם בטורקיה, מצרים, יוון ולוב.

רעידות אדמה משמעותיות נוספות (דרגה 4 ומעלה) התרחשו גם ב-05:03, 07:05 וגם ב-08:09, אז נרשמה רעידה בעוצמה 4.7.

על פי הערכות אנשי המקצוע ביוון (ארגון OSAP), רעידות האדמה בסנטוריני עלולות להימשך עוד מספר ימים. בניגוד להערכות הראשוניות, לא הוסר החשש מפני התפרצות געשית באזור.

צילום: SKY EXPRESSצילום: SKY EXPRESS

בינתיים, נמשך חילוץ התושבים. אחרי המעבורת Kissamos של Anek Lines שהגיעה מהרקליון אמש ופינתה מספר רב של תושבים (קיבולת המעבורת עומדת על כ-1,800 איש, בנוסף לכלי רכב), גם חברות התעופה ממשיכות לתגבר טיסות חילוץ.

בנוסף לטיסות Aegean שתוגברו על מנת לסייע לתושבים ולתיירים המעטים שבו לעזוב את האי, עליהן דיווחנו אתמול, גם חברת התעופה היוונית הנוספת Sky Express תתגייס למאמצי חילוץ התושבים ותפעיל היום (4.2.25) לפחות שתי טיסות חילוץ עבור תושבי סנטוריני. כל טיסות החילוץ יגיעו לאתונה.

כפי שפרסמנו אתמול, בתי הספר בסנטוריני יישארו סגורים עד סוף השבוע לפחות, ונאסר להתקרב לחופים ולנמלים מחשש לצונאמי. בנוסף נמסר כי יש להימנע מהתכנסויות בתוך מבנים וכניסה למבנים נטושים, וכן שיש לעשות שימוש בכבישים בטוחים בלבד.

ביתר חלקי יוון, גם הבוקר, נמשכת השגרה ואין כל כוננות או הכנות מיוחדות, למרות איים נוספים בהם הורגשו רעידות האדמה.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: סנטורינירעידת אדמה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: