93% מנושי בראון מאשרים את המכירה לישראל קנדה - מה יהיה עם המלון בנתב"ג?
רוב הנושים של רשת מלונות בראון צפויים לאשר את הסדר המכירה המתוקן לישראל קנדה מלונאות. בית המשפט צפוי להכריע בקרוב. צביאלי הגיש שוב התנגדות להסדר

כ-93% מנושי רשת מלונות בראון תומכים בהסדר החוב המתוקן, הכולל את מכירת הרשת לישראל קנדה מלונאות.
בדצמבר האחרון התבשרנו כי רשת ישראל צפויה לרכוש את הפעילות העסקית של 8 מלונות בראון. ההסדר, אשר הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, עומד על כ-131 מיליון שקל, לאחר שנוסף אליו גם פרויקט המלון העתידי בנתב"ג, שרשת בראון זכתה בזמנו במכרז להקמתו.
על פי התוכנית, ישראל קנדה צפויה להקים את המלון בנתב"ג בשיתוף קבוצת אמ"ן. המלון, אשר ייבנה על שטח של כ-7.5 דונם, צפוי לכלול כ-200 חדרים, מרכז קונגרסים, חדר כושר, ספא ומסעדה. בישראל קנדה מבינים כי יש בהקמת מלון בשדה התעופה פוטנציאל גדול. החברה מעריכה כי העבודות יתחילו תוך שנה וחצי-שנתיים, כאשר הפתיחה תתרחש בעוד כחמש-שש שנים.
למרות תמיכת רוב הנושים, איש העסקים ספי צביאלי הגיש לבית המשפט התנגדות נוספת להסדר החוב המתוקן. לטענתו, ההסדר אינו כולל את מלוא חובותיה של רשת בראון, ואינו מספק ערבויות מספקות להבטחת תשלומים לנושים.
בעבר דחה בית המשפט את דרישתו של צביאלי לקבל מידע נוסף על ההסכמות בין רשת בראון לישראל קנדה. "אין מקום שבית המשפט יכפה על קבוצת בראון למסור למבקשת מידע עסקי הדרוש לה כדי לגבש הצעה מתחרה לזו של ישראל קנדה", כתב בין השאר השופט חגי ברנר המטפל בתיק של בראון, כפי שפרסמנו בעבר.
על פי מסמכים שהוגשו לבית המשפט, חובותיה של רשת בראון נאמדים בכ-980 מיליון שקל. בין היתר, חוב של כ-39 מיליון שקל כלפי מנורה מבטחים ביטוח, שאותו ישראל קנדה צפויה לכסות, וחוב נוסף שייפרע מהתמורה הכלכלית של העסקה.
נוסף על כך, חובותיה של הרשת לנושים פיננסיים עומדים על כ-785 מיליון שקל, ובין הנושים גם המלונאי יקיר גבאי. החובות לספקים עומדים על כ-22.6 מיליון שקל, ולמשכירי הנכסים כ-167 מיליון שקל (כולל חובות עתידיים). חוב הרשת לעובדיה עומד על כ-5.5 מיליון שקל, וחברת ישראל קנדה אינה מתחייבת להעסיק את 500 עובדי מלונות בראון.