״הרבה מעבר למיזם קולינרי״: ״פברואר ספיישל ברשת מלונות פתאל - שוויון לכולם ומנות מנצחות
הרשת תגיש לאורחיה בכל מסעדות בתי המלון, מנות שיצרו עובדי המטבחים החיים עם מוגבלות. מנכ"לית רשת מלונות פתאל, אביה מגן: "מדובר בהרבה מעבר למיזם קולינרי, זהו ביטוי לערכים המלווים את הרשת מאז הקמתה"

רשת מלונות פתאל בשיתוף החברה למתנ"סים הכריזו השבוע על "פברואר ספיישל - מנה אהובה", יוזמה קולינרית שמטרתה להעלות את המודעות לשילוב אנשים החיים עם מוגבלות בתעסוקה ועידוד השתלבותם בשוק העבודה תוך מתן ביטוי לערכים של גיוון, הכלה ושוויון הזדמנויות דרך האוכל שמחבר בין כולנו.
במסגרת המיזם אותו יוביל שף גיא רודובסקי, השף הראשי של רשת מלונות פתאל וגנית בוכמן, מנהלת הדרכה של הרשת, היום (שלישי 25.2), יוגשו בכל מסעדות בתי המלון של רשת פתאל מנות אהובות שנבחרו באופן אישי על ידי חברי צוות החיים עם מוגבלות המועסקים במטבחי הרשת.
לצד המנות יופיעו סיפוריהם של חברי הצוות והמתכון שמאחוריו הם עומדים, המחשה לכך שכישרון, תשוקה למקצוע וחריצות לא יודעים גבולות.

ברשת מלונות פתאל אומרים כי "מיום הקמתה, הרשת רואה בהעסקת אנשים החיים עם מוגבלות חלק בלתי נפרד מסדר יומה.
בתי המלון של הרשת מעסיקים עובדים החיים עם מוגבלות במגוון תפקידים, והחיבור למיזם 'פברואר ספיישל' טבעי ומתבקש".
אחת המנות שתוגש במסגרת המיזם היא של שקד יפרח, קונדיטור במלון לאונרדו פלאזה ירושלים. שקד הצטרף למחלקת הקונדיטוריה במלון לפני כשלוש שנים, כבוגר קורס "אמנות הבישול" שהתקיים ברשת, עבור אנשים החיים עם מוגבלות שקיימת בהם התשוקה והכישורים לעבודה במטבח.
שקד ניכר בחריצות ואהבה גדולה לתחום הקונדיטוריה, קם בכל בוקר לעבודה במלון ומעורר השראה גדולה בין כל חברי הצוות הסובבים אותו. במקביל, התנדב במהלך תקופת המלחמה ואפה עוגות ועוגיות לחיילים ולכוחות הביטחון.
אמו מספרת כי הוא מרגיש שווה בין שווים עם סיבה אמיתית לקום בבוקר. שקד בחר להציג את העוגה האהובה עליו - עוגת קראנץ' שוקולד מושחתת.
אביה מגן, מנכ"לית רשת מלונות פתאל: "'פברואר ספיישל' הוא הרבה מעבר למיזם קולינרי. הוא ביטוי לערכים המלווים את רשת מלונות פתאל מאז הקמתה. אנו מאמינים כי השתלבות אנשים עם מוגבלות הוא לא רק מחויבות חברתית, אלא הזדמנות אמיתית ליצירת קהילה מחברת ומעצימה. בכל שנות פעילותנו, שילוב חברתי ושוויון הזדמנויות הם חלק בלתי נפרד מהתרבות הארגונית שלנו, ואנחנו גאים לראות את חברי הצוות שלנו לוקחים חלק משמעותי בעשייה זו. אני מזמינה את אורחי המלונות ליהנות מהמנות הטעימות, ולחוות בעצמם את הכוח של גיוון, הכלה ושיתוף".
טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים: "כשאנחנו מדברים על חוסן לאומי, אנחנו חייבים להבין שהוא מתחיל בקהילה מכילה ומקבלת. זה נכון שבעתיים היום, כשהמלחמה הביאה איתה אלפי פצועים ונפגעים חדשים שזקוקים לחיבוק הקהילתי שלנו".