עם חובות של 32 מיליון ש״ח: בקשה לפירוק סלינה ישראל
לבית המשפט המחוזי הוגשה בקשה לפירוק החברה בישראל, בטענה כי נותרה ללא ״בעל בית״ ונקלעה לחדלות פירעון. הבקשה מציינת התחייבויות שלא שולמו בסך כ-1.5 מיליון ש״ח, לצד חובות נוספים לרשויות, ספקים, עובדים והלוואות בהיקף של כ-32 מיליון ש״ח

בקשה לפירוק חברת סלינה ישראל הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
הבקשה הוגשה על ידי עו”ד אהוד גינדס, ובה נטען כי החברה צברה חובות משמעותיים, הכוללים התחייבויות שלא שולמו בסך כ-1.5 מיליון שקל, וכן חובות לרשויות, ספקים, עובדים והלוואות בגובה של כ-32 מיליון שקל.
בבקשה מצוין תחילה הרקע לקריסה, לפיו סלינה ישראל הייתה חברת בת של התאגיד הבריטי Selina Hospitality PLC, אך נקלעה לקשיים כלכליים בעקבות מגפת הקורונה ועליית שיעור הריבית הגלובלית, שהובילו לסגירת בתי המלון למשך תקופות ממושכות.
באוגוסט 2024 נכנסה סלינה להליך חדלות פירעון באנגליה, ובמהלכו נמכרו נכסיה לתאגיד סינגפורי בשם Hospitality Collective. בעקבות המכירה, הודיע התאגיד הסינגפורי לכל הדירקטורים בחברות הבנות של סלינה, לרבות סלינה ישראל, על הפסקת כהונתם. בהתאם לכך, ב-28 באוגוסט 2024 חדלו רפאל מוסרי ודניאל רודסבסקי, מייסדי קבוצת סלינה, לכהן כדירקטורים בחברה.
בבקשה נטען כי מאז המכירה ניסתה החברה במשך חודשים ליצור קשר עם התאגיד הסינגפורי לשם קבלת הנחיות ולהסדרת מינוי דירקטורים חדשים, אך מאמצים אלו לא צלחו. לטענת המבקשים, נראה כי לתאגיד אין עניין בפעילות סלינה בישראל, ככל הנראה בשל השפעות מלחמת “חרבות ברזל” והשפל בענף התיירות בארץ.
כתוצאה מכך, נטען כי החברה נותרה ללא הנהלה, ללא נכסים וללא פעילות מאז אוגוסט 2024. החברה, שכבר התמודדה עם קשיים משמעותיים בעקבות פגיעת המלחמה בענף המלונאות בישראל, לא הצליחה לעמוד בתשלומי השכירות לנכסים ולהוצאות השוטפות, ולכן חדלה מפעילות.
לפי הבקשה, התחייבויות החברה עומדות כיום על כ-1.5 מיליון שקל שלא שולמו, בנוסף לחובות לרשויות, ספקים ועובדים, והלוואות בסך של כ-32 מיליון שקל. מכיוון שאין לה עוד פעילות, נכסים, משרדי הנהלה או עובדים, מטרת הבקשה היא להביא לסגירה מסודרת של החברה,ץ כולל חיסול התיקים ברשויות הרלוונטיות.