הפיתוח הגדול הבא: מכרז ענק להקמת מתחמי נופש וספא בים המלח
רשות מקרקעי ישראל ומשרד התיירות מפרסמים מכרז להקמת ארבעה מתחמי מלונאות ומסחר באזור עין בוקק וחמי זוהר. הפרויקט כולל תמריצים לבנייה ירוקה ויהווה חיזוק משמעותי לתיירות באזור

הזדמנות לפיתוח תיירותי בים המלח: רמ"י ומשרד התיירות משווקים 825 חדרי אירוח חדשים.
רשות מקרקעי ישראל ומשרד התיירות מפרסמים מכרז חדש להקמת ארבעה מתחמי מלונאות ומסחר בים המלח, במועצה האזורית תמר.
המכרז מציע זכויות חכירה להקמת 825 חדרי אירוח חדשים, כחלק מתוכנית כוללת לפיתוח מתחם התיירות בים המלח, המתפרש על שטח של כ-3,962 דונם באזור עין בוקק וחמי זוהר.
מתחם התיירות בים המלח, המהווה מוקד משיכה מרכזי לתיירות פנים וחוץ, צפוי לכלול עם השלמת הפרויקט כ-9,047 חדרי אירוח - תוספת משמעותית ל-3,865 החדרים הקיימים כיום.
התוכנית מבוססת על עקרונות של "תיירות סביבתית וספא" ומשלבת פיתוח בר-קיימא, תוך שימור הנוף המדברי, יצירת טיילת רציפה לאורך החוף ושיפור התשתיות באזור.
המכרז פתוח אך ורק למועמדים המומלצים על ידי משרד התיירות. ההמלצה תינתן בהתאם לתנאים שיפורטו בחוברת המכרז, כאשר הצעות ללא המלצה זו ייפסלו. המועד האחרון להגשת הצעות נקבע ל-17 בנובמבר 2025.
במסגרת המכרז יוקמו 4 מתחמי אירוח. הראשון שבהם הוא מתחם 108, אשר יכלול 198 חדרי אירוח (כולל 18 יחידות בתמריץ בנייה ירוקה). אחריו ייפתח מתחם 109, עם 209 חדרי אירוח (כולל 19 יחידות בתמריץ בנייה ירוקה).
לאחר מכן יוקם מתחם 111, עם 198 חדרי אירוח (כולל 18 יחידות בתמריץ בנייה ירוקה), ובמקביל גם מתחם 112 יזכה ב-220 חדרי אירוח (כולל 20 יחידות בתמריץ בנייה ירוקה).
מנכ"ל משרד התיירות, דני שחר, ציין כי הפרויקט מהווה חלק מהמדיניות לחיזוק התיירות בדרום. "במקביל לקידום הקמת חדרי לינה נוספים, במקום עם התפוסות הגבוהות בישראל, אנו ממשיכים להשקיע בתשתיות תיירותיות ציבוריות מתקדמות, תוך שמירה על עקרונות של בנייה ירוקה, השתלבות בטופוגרפיה הקיימת ופיתוח רצועת החוף באזור המלונות פתוחה לציבור בחינם. בשנים האחרונות הוביל המשרד השקעות של מאות מיליוני שקלים בפיתוח האזור, והקמת הגנות מהצפת מי הים, מהלך שהגביר עוד יותר את הביקושים".
ניר ונגר, ראש המועצה האזורית תמר, הוסיף כי "מועצה אזורית תמר שמחה על המשך שיתוף הפעולה עם רמ"י ומשרד התיירות ועל תנופת הפיתוח התיירותית, באזור ומרחב תיירותי המהווה מרכז טיולים בילוי ונופש לכלל ישראל. ובתקווה גם לחזרתם המהירה של מיליוני התיירים לאזור ולארץ, המשך הפיתוח באזור הוא חיזוק החוסן הלאומי וצופה אל פני עתיד מבטיח".