בסופ"ש הבא: 123 יוצרים פותחים דלתות לביקור סוחף - שילוב מושלם של אמנות, קולינריה, עיצוב ואווירה
ביקור מקדים במתחמי אירוע "אמנות במושבה" חשף את השילוב הייחודי. מהגלריה של "המוסד", דרך אמנות הזן של בן בר ועד לסטודיו הקרמיקה של ג'אנה - זו רק טעימה ממה שמצפה למבקרים בסופ"ש 3-5 באפריל בפרדס חנה כרכור

אירוע "אמנות במושבה" חוזר בסערה עם 123 יוצרות ויוצרים.
לקראת פתיחת אירוע "אמנות במושבה פרדס חנה כרכור" 2025, יצאנו לטעום מקצת מהקסם שמחכה למבקרים - והחוויה הייתה כל כך עשירה ומעוררת השראה, שכבר עכשיו ברור: לא כדאי להחמיץ.

קפה, מאפה ומתחם אמניות יפה
תחילה ביקרנו במתחם "המוסד", בו פגשנו את האמניות דפנה קסטנבוים וצ'ארו ויאס, שהקימו גלריה ייחודית שמתפרסת על שני מפלסים.
פועלת בה נבחרת יוצרות מגוונת: צ’ארו ויאס, מעצבת אופנה ואמנית רב-תחומית ובעלת המותג הבינלאומי Urbanic Tribe; דפנה קסטנבוים, אמנית חימר מוערכת וותיקה; לירי יער, אמנית פירסינג רפואי עם "ניקוב קשוב"; וחלי גלעד, אמנית, ציירת ובעלת סטודיו Artush לעיצוב קירות.

אהבתי מאוד את האידיאולוגיה מאחורי פתיחת מתחם האמניות, וההוכחה לכך שלא צריך שום תקציב כדי לשפץ מחדש את הבית בצורה מרהיבה. כל היצירות שתלויות על הקירות נעשו בהשקעה כספית מינימלית, והרוב הסתכם לשימוש חכם ויצירתי במברשות וצבע. האסתטיקה הכללית מטורפת, עם דגש על הפרטים הכי קטנים, גם שילוב האמניות השונות בחלל הרמוני ומוקפד מאוד. לדבריהן, הן שאפו לעצב את המתחם על בסיס הקליפ "Take on Me", וההשראה ניכרת. והכי חשוב - אל תשכחו לבקר בכל אחד משלושת חדרי השירותים הייחודיים במבנה.

בחצר הגלריה גילינו את "בבושקפה" - עגלת קפה קסומה של מיכל וארז שוורץ, המתמחים בתערובות קפה ייחודיות. הצ'אי הקר המבוסס על חלב צמחי שהוגש שם היה מפתיע ומרענן, ותוכלו ללגום מעוד מגוון משקאות חלביים או טבעוניים במקום. הקינוחים הם הצגה בפני עצמה, וכוללים היצע צמחוני, טבעוני וללא גלוטן - ואני ממליצה במיוחד על המאפה עם קרם הפיסטוק שלא ניתן להפסיק לזלול (כמובן, לאוהבי ואוהבות המתוק מאוד, ולאחרים מוצעות אופציות מתוקות פחות).

ובכל מקרה, אסור לכם לפספס את הקפה. ארז שוורץ ציין כי אחת מהמטרות של פתיחת רשת עגלות הקפה בבושקה היא כדי להפיץ את תרבות הקפה האיכותי בישראל. במקום תמצאו חליטות קפה מובחרות בטפטוף איטי, בטכניקה שמכונה Japanese Cold brew ואורכת 24 שעות. כתוצאה מכך, מתקבל קפה בעל מתיקות טבעית רבה יותר ופחות חמיצות. התענוג מובטח.
איפה? רחוב הדקלים 131, פרדס חנה.

זן יפני באמצע ישראל
משם המשכנו לסטודיו של בן בר, אמן ישראלי בינלאומי שמתמחה באמנות ה-Ensō - מעגל החיים ביפנית - ומשלב מסורת זן יפנית עם פילוסופיה מערבית. ביקור בסטודיו שלו הוא מסע רוחני ואמנותי כאחד. בן בר למד למד זן, דאו ורפואה סינית במשך 17 שנותיו בעולם, ופיתח אובססיה בריאה לאמנות האנזו - שמהווה תרגול מיינדפולנס בפני עצמה. תצטרכו לראות ולחוות כדי להאמין, אבל זו בעצם יצירת אמנות שהיא תהליך של חקירה תחושתית ופנימית מעמיקה - באמצעות ציור מעגל בדיו שחור בטכניקה ייחודית.
איפה? רחוב גוש חלב 36, פרדס חנה

לשחק באש
לא רחוק משם, פגשנו את ג'אנה שימונוב, קדרית בעלת שם בינלאומי, שמקיימת סדנאות ומדגימה על האבניים כיצד נולדת היצירה מתוך החומר. השילוב בין המדע (תואר שני בכימיה) לאמנות ניכר בכל אחת מיצירותיה. ג'אנה שימונוב התאהבה בעבודה בקרמיקה לפני 25 שנה, והפכה את התחביב למקצוע.

הכלים המופלאים בסטודיו מיוצרים בטכניקות שריפה שונות, דוגמת טכניקת הראקו היפנית שסודקת את הגלזורה במכוון - והאמנות נוצרת מתוך העשן והפיח. לדבריה, האמנות לא חייבת להיות פונקציונלית, והכלים מיועדים בעיקר לקישוט הבית ופחות לשימוש של ממש - אם כי תמצאו גם שפע של קערות וכלים יומיומיים יותר. בפסטיבל האמנים תזכו להדגמות על האובניים ולהתרשמות מהכלים, שכל אחד מהם יותר ייחודי מהשני.
איפה? רחוב דגניה 69, כרכור

מיחדוש הוא שם המשחק
בכרכור עצרנו בסטודיו "דורותיאה" של הילה כגן דגני, אמנית, מעצבת וזמרת שמחדשת רהיטי וינטג' באווירה של ארץ פלאות נוסטלגית. המקום מלא בפריטי ריהוט מיוחדים, וילונות מעוצבים, פסלים ונברשות. משש לא רק לחובבות וינטג'.

הילה כגן דגני עבדה כזמרת בעברה, והאהבה למוזיקה עדיין ניכרת בכל מעשיה. מזה 22 שהיא עוסקת בחידוש רהיטים, באהבה ומומחיות אין קץ.
איפה? רחוב נעורים 35, כרכור.

וארוחה טעימה לסיום
את היום סיימנו במסעדת "רוברטה וינצ'י", מסעדה איטלקית בלב כרכור, עם תפריט עונתי וחומרי גלם מקומיים. הניוקי ביוגורט חם, פיצות מושקעות וקינוח לימונה סגרו את החוויה עם טעם של עוד. המקום מתאים גם לטבעונים וצליאקים, והוא מזמין ונוח לשהייה.

חשוב מאוד להזמין מקום מראש בערבים ובסופי השבוע כי מדובר במסעדה מאוד פופולארית ומבוקשת באזור, שפעילה כבר 9 שנים. וכמובן, אם תתמקמו נכון תוכלו לסעוד בעודכם מביטים בדיוקנה של רוברטה וינצ'י, שעלה שמה קרויה המסעדה, לחוויה איטלקית של ממש.
איפה? אחוזה 43, כרכור.
תוכלו לקבל הצצה לאמנים ואמניות נוספים, שרובם משתתפים גם השנה, בכתבה על אירוע אמנות במושבה שנערך בשנה הקודמת.

אז מה חשוב לדעת על אירוע אמנות במושבה?
אירוע התרבות "אמנות במושבה פרדס חנה כרכור" חוזר לקראת חג הפסח ויתקיים בין התאריכים 3-5 באפריל 2025. האירוע הפך למסורת במושבה, והשנה ישבור שיא עם השתתפות של 123 אמנים ואמניות, שיציגו את עבודותיהם ב-50 מוקדים שונים - מרביתם סטודיו פרטי או חללים ייחודיים ברחבי היישוב.
הקהל הרחב יוכל ליהנות ממפגשים בלתי אמצעיים עם היוצרים והיוצרות, שיחות גלריה, סדנאות יצירה, הרצאות השראה, מופעים מוזיקליים, הפעלות לילדים וסיורים מודרכים. הכניסה חופשית לרוב הפעילויות, כאשר חלק מהסדנאות והסיורים בתשלום.

אירוע האמנות מציע מבט אישי ונדיר אל תוך הסטודיו של האמנים - המרחב בו נוצרת היצירה, וההשראה נולדת. לצד הצגת עבודות במגוון תחומים - מציור, פיסול וצילום ועד קרמיקה, אופנה, צורפות וכתיבה - יתקיימו מעל 160 פעילויות, בהן סדנאות כמו רישום, יצירת בתים מיניאטוריים, צביעה על כלי קרמיקה, יצירת פסיפס, תפירה, סדנאות כתיבה ועוד.
השנה תושק לראשונה גם תערוכת "בכורה", הכוללת יצירות של אמנים צעירים (18+) בוגרי מגמות האמנות בבתי הספר המקומיים, בשיתוף מרכז הצעירים "הפרדס". התערוכה תוצג ברחוב המושב 48, הרובע הוורוד.

בנוסף, יתקיימו שלושה סיורי אמנות מודרכים (בתשלום והרשמה מראש) שיציעו הצצה מעמיקה לעולם היצירה ולסיפורים האישיים מאחורי העבודות. חובבי האוכל יוכלו ליהנות מעגלות קפה, מסעדות ובתי אוכל מקומיים שיישארו פתוחים בשעות האירוע.
הדרך הטובה ביותר להתמצא היא באתר אמנות במושבה: ניתן להוריד את מפת ההתמצאות מראש או לקבל עותק מודפס בבתי האמנים ובתי הקפה המשתתפים.
הכותבת הייתה אורחת של אירוע אמנות במושבה פרדס חנה כרכור.

