מרץ בבורסת ת"א: זה מה שקרה למניות התעופה, התיירות והמלונאות
למרות רווחי שיא בדוחות של אל על, ישראייר, פתאל וישרוטל – חודש מרץ ננעל במגמה שלילית למרבית חברות התעופה והתיירות. הסיבות: חזרת תחרות מחו"ל, המצב בוול סטריט ואי הוודאות המקומית. כל הפרטים והמספרים

למרות שורת דוחות כספיים טובים למרבית חברות התיירות, המלונאות והתעופה הנסחרות בבורסת תל אביב, חודש מרץ האחרון לא האיר להן פנים.
על אף התאוששות מסוימת בתחילת 2025, המגמה בחודש החולף הייתה מעורבת עד שלילית, ברקע להמשך המלחמה, המצב הכלכלי הרגיש בישראל, החולשה בוול סטריט וחזרתן של חברות התעופה הזרות לשוק המקומי.
בחינה של מניות הסקטור בבורסה מצביעה על כך שחברות רבות סיימו את מרץ בירידות, גם כאלה שפרסמו דוחות מעולים. מתחילת השנה, חלק מהחברות עדיין מציגות תשואות חיוביות, אך בחודש מרץ הורגש לחץ מימושים ברור בענף כולו.
אל על - חברת התעופה המובילה אמנם פרסמה דוחות טובים עם רווח שיא של 545 מיליון דולר ב-2024, אך בחודש מרץ עלתה ב-1.6% בלבד. אתמול החברה רשמה ירידה של 7%, כנראה חזרתה של דלתא לישראל משפיעה על מה שקורה עם מניית החברה. מתחילת השנה רשמה זינוק מרשים של 41.8% והגיעה לשווי שוק של כ-5.88 מיליארד שקל. השאלה כעת — האם מדובר בתקרה זמנית?
ישראייר - למרות שהציגה דוחות כספיים טובים עם רווח של כ-26.3 מיליון דולר ב-2024, סיימה את מרץ בירידה של 3%, כולל ירידה יומית חדה של 5.32% ביום המסחר האחרון של החודש. עם זאת, מאז תחילת השנה היא עדיין במגמה חיובית של 4.6% ושווי השוק שלה עומד על 530.6 מיליון שקל.
פתאל החזקות – אחת השחקניות המרכזיות בענף המלונאות רשמה עלייה קלה בלבד של 0.5% במרץ לאחר שהציגה רווח שנתי של 278 מיליון שקל בשנה החולפת, אך סופגת ירידה של 7.4% מאז תחילת השנה. שווי השוק שלה עומד על 7.97 מיליארד שקל.
ישרוטל – החברה, שהציגה דוח שנתי חזק במיוחד עם רווח שיא של 306 מיליון שקל ב-2024, נפגעה מהסנטימנט השלילי וירדה ב-8.4% במרץ. הירידה המצטברת מתחילת השנה עומדת על 9%. שווי השוק שלה מסתכם ב-4.64 מיליארד שקל.
מלונות דן – החברה רשמה ירידה חודשית של 4.9%, אך מאז תחילת השנה עדיין מציגה עלייה נאה של 7%. שווי השוק שלה עומד על 2.74 מיליארד שקל.
אלרוב נדל"ן - שהציגה דוח חלש בתחום המלונאות, ירדה במרץ ב-2%, אך מתחילת השנה מציגה תשואה חיובית של 9.8%. שוויה כיום כ-3.77 מיליארד שקל.
איסתא - אחת המאוכזבות הבולטות במרץ עם ירידה של 9%. בסיכום מתחילת השנה ירדה ב-6.7%, ושווי השוק שלה עומד על כ-1.5 מיליארד שקל.
קשרי תעופה - דווקא היא בלטה לטובה כשסיימה את מרץ בעלייה חדה של 16.4%. מאז תחילת השנה המניה זינקה בכ-24% ושווי השוק שלה הגיע ל-132.5 מיליון שקל.
כנפיים אחזקות – רשמה ירידה מתונה של 2.5% בחודש האחרון, אך מאז תחילת 2024 היא בתשואה חיובית של 12.3%, עם שווי שוק של כ-270.6 מיליון שקל.
החודש הקרוב יהווה מבחן לאן פני חברות התיירות בבורסת ת"א, האם חלקן הגיעו למקסימום עליה? וגם: האם חזרתן של חברות התעופה האמריקאיות והלואו-קוסט ימשיכו להשפיע על המניות של החברות הישראליות?