״ישראל מפקירה את התיירות הנכנסת״
למרות עלייה קלה בכניסות תיירים לישראל בחודש מרץ, בלשכת מארגני תיירות נכנסת מזהירים כי ענף התיירות במשבר החמור ביותר מאז תחילת המלחמה, והנתונים עלולים להטעות. מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת: "הענף בקריסה, התיירים האמיתיים לא חוזרים"

התיירות הנכנסת בשפל.
נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו אתמול (א׳) מצביעים על כ-100.7 אלף כניסות תיירים לישראל במהלך חודש מרץ 2025 – עלייה יחסית לעומת כ-78.6 אלף תיירים שנכנסו בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, מדובר בירידה חדה לעומת התקופה טרום משבר הקורונה: במרץ 2019, לדוגמה, נרשמו כ-450 אלף כניסות.
בלשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל מבהירים כי הנתונים אינם משקפים התאוששות אמיתית של הענף, אלא משבר עמוק ומתמשך. לדבריהם, התיירות הנכנסת כיום מורכבת ברובה ממשלחות הזדהות, ביקורי משפחות, אנשי עסקים ואברכים – ולא מתיירות במובנה הקלאסי.
עוד עולה מהנתונים כי ברבעון הראשון של 2025 נכנסו לישראל 271.5 אלף מבקרים, לעומת 206.7 אלף ברבעון המקביל ב-2024. אולם בלשכה טוענים כי ההשוואה לשנים האחרונות מטעה, כיוון שגם שנת 2023 לא הייתה שנה מייצגת, אלא שנת התאוששות ממשבר הקורונה.
הם מדגישים כי ענף התיירות הנכנסת, שהיה אחראי לפרנסה של כ-15% מהמועסקים בפריפריה בימי שגרה, נותר מוזנח על ידי המדינה גם בשיא המשבר. זאת למרות תקציב של כחצי מיליארד שקלים שהועבר למשרד החוץ לטובת שיפור תדמיתה של ישראל בעולם.
"אין עוד ענף שנמצא במשבר עמוק כל כך בכלכלת ישראל כמו ענף התיירות הנכנסת", ציין יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל והוסיף: ״במרץ בשנת 2023 נכנסו רק 65% אחוז מהתיירים כפי שהיו אמורים להיכנס בשנה נורמאלית, שהאחרונה שבהן הייתה שנת 2019 ומאז התפכו סדרי עולם. התיירים שנכנסים היום לישראל הם לא תיירים במובן הקלאסי של המילה. התיירות מורכבת בעיקר ממשלחות הזדהות, אברכים, ביקורי משפחות ואנשי עסקים כך שהתמונה קשה בהרבה ממה שנראה במספרים. למרבה הצער, מדינת ישראל מפקירה את הענף, שבימי שגרה שמפרנס 15 אחוז ממקומות העבודה בפריפריה. משרד החוץ קיבל תקציב של כ-500 מיליון שקלים לטובת שיפור תדמיתה בעולם אך קולה של ישראל לא נשמע בעוד התיירות לישראל היא כלי כמעט בלעדי לשיקום תדמיתה ומעמדה של ישראל בעולם".
