תל אביב 25°c
ניו יורק 19°c
לונדון 18°c
פריז 19°c
ברלין 18°c
אתונה 20°c
לרנקה 23°c
אא

אוכלים את אתונה: המקומות הכי טעימים שאתם חייבים להכיר

יוון היא לא רק גירוס, ובאתונה יש הרבה יותר מאוזו. אז קיבצנו לכם כמה המלצות לנסיעה הבאה שלכם: מסעדת יוקרה או מעדניה ביתית? מקום אינסטגרמי קולינרי או אולי מאפיה מפנקת? בתיאבון

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

יוון היא לא רק גירוס, ואתונה הרבה יותר מאוזו.

הבירה היוונית מתחדשת, מתרעננת, ומוכיחה שהיא יעד קולינרי מרגש עם שפע של מסעדות, ברים, בתי קפה ומאפיות – חלקן אינסטגרמיות, אחרות מסורתיות, וכולן טעימות להפליא. אז אם אתם בדרך לנסיעה הבאה או רק מפנטזים על קפיצה ליוון, קיבצנו עבורכם כמה המלצות שחייבות להיכנס ללו"ז: מסעדת יוקרה סמוך לאקרופוליס, מעדניה משפחתית בלב השוק, בר קוקטיילים מפתיע וגם מקום למאפים שתשכחו לספור בו קלוריות. בתיאבון!

ManiMani
כמעט מישלן, במחיר משתלם

המסעדה הממוקמת סמוך לתחנת המטרו Acropoli ולמדרחוב השוקק, נחשבת לאחת המומלצות והטובות בעיר. בעבר זכתה במספר פרסים ביניהם מהנחשבים בעולם של הניו יורק טיימס ושל מדריכים שונים. התפריט יווני משודרג, כלומר חומרים ומנות שאולי היכרתם במסעדות ברחבי העיר ואפילו בטברנות שכונתיות, אבל בפרשנות ושדרוגים שלא מהעולם הזה. לא לוותר על משולש מנות הפתיחה (צזיקי, טרמסלטה ופאבה). במנות העיקריות, תתפרעו בין דגים, פסטות ומנות נוספות. תפריט היין זול מאוד במונחים ישראליים, ומומלץ להתפנק על בקבוק רוזה צונן בערב יווני חם.

Falirou 10

Mani Mani אתונהצילום: עמית קוטלר

Karamanlidika
מעדניה, שוק או מסעדה?

כשאומרים "פנינה קולינרית נסתרת", מתכוונים בדיוק לזה. קרמנלידיקה הפועלת כבר יותר מ-60 שנה, נמצאת בין שכונת מונסטיראקי לכיכר אומוניה. לאורך השנים מעדניית השוק האינסופית שבלב המתחם, התפתחה למסעדה מיוחדת במינה ולמריה הבעלים יש רק בקשה אחת מכם: אל תזמינו מה שכבר אכלתם במקומות אחרים. התפריט המיוחד כולל סלט דגים רוסי, מגש נקניקים עצום, מבחר מנות מבוססות בשר וקטניות וגולת הכותרת (לפחות מבחינתנו) ביצים במחבת רותחת עם בשר. לא, לא מדובר בחביתה עם נקניק אלא במשהו לא מהעולם הזה שיגרום לכם לחזור שוב ושוב ולא להסכים עם בקשתה של מריה אלא להזמין בדיוק את אותה המנה גם בפעם הבאה. האווירה חמה ומהנה מאוד כל השנה, כך שמומלץ להזמין מקום מראש. אה, ונראה אתכם יוצאים בלי כמה נקניקים או גבינות לקחת בחזרה לארץ.

Evripidou 52

Karamanlidika, אתונהצילום: עמית קוטלר

Little Kook
בית קפה מסיפורי האגדות

בלב שכונת פסירי (Psyri) הטרנדית, שוכן בית הקפה שנראה כאילו נלקח היישר מסט הצילומים של שלגיה, היפהפייה הנרדמת, רובין הוד או איזו אגדה שתבחרו. המקום נחשב לאחת האטרקציות הפופולריות ביותר ביוון כיום בעיקר בגלל האופי ה"אינסטגרמי" שלו, אבל גם התפריט לא רע בכלל, והכוונה ביקר לקינוחים השמנמנים. תמצאו כאן גלידות צבעוניות, עוגות ענק, פנקייקים עם שלל תוספות, קוקטיילים מעוצבים ועוד ועוד. איפה הקאצ'? אנחנו ממש לא הראשונים שגילינו את המקום המדהים הזה, וברוב שעות היממה הוא עמוס ביותר, ולא ממש ניתן להזמין מקום מראש. אבל האמת? שווה את ההמתנה.

Karaiskaki 17

Little Kook צילום: Shutterstock

Bougatsadiko
לא סופרים קלוריות

לצד הגירוס והצזיקי, המזון המהיר הפופולרי ביוון הם מגוון בצקים. אפויים, מטוגנים, מתוקים, מלוחים, תרד, גבינות, דבש... הכל מהכל. אבל יש מאפים ויש את המקום הזה, בו מספר פעמים ביום תוכלו לצפות בהכנת הבצקים הייחודית בסוג של שואו ללקוחות ולעוברים והשבים. זה לא נעשה רק לשם ההצגה אלא שכאן מדובר בצורה בה המקום מבקש להציג את טריות החומרים בהם נעשה שימוש. ותאמינו לנו, זה טרי. לא תחרטו. המאפים זולים למדי ואפשר לבחור כמה וכמה, רק את הקלוריות? תחזרו לספהיור מחר. ואגב, בכיכר בה נמצאת המאפיה יש שלל חנויות ומסעדות נוספות.

Platia iroon 1

Bougatsadiko, אתונהצילום: עמית קוטלר

White Turtule
קפה זה לא רק פרדו אספרסו

היוונים מתים על הקפה שלהם, שלמען האמת מעולם לא הבנתי במיוחד. אבל בשנים האחרונות (ולא רק באתונה) תרבות הקפה ביוון השתפרה פלאים ובכל פינת רחוב באתונה תוכלו למצוא בית קפה עם מכונות אספרסו מפונפנות ובריסטות שיודעים את העבודה. אחד החביבים עליי הוא המקום הקטן הזה, בו תמצאו קפה המוגש בכוסות חרס מקצועיות לצד מאפי ביס ברמה מטורפת וכריכונים כדי לסגור את הפינה כשצריך. הקירבה לרחוב הקניות Ermou הופכת אותו לפופולרי מאוד ולנקודה מעולה להפסקת קפה באמצע השופינג.

Stournari 43

White Turtule אתונהצילום: Shutterstock

Rooster
הבר הכי שובב בעיר

בלב לבה של העיר, סמוך לאגיה איריני המפורסמת, נמצא אחד הברים הכיפיים של העיר. רוסטר, תרנגול בשבילכם, הוא בר קוקטיילים מקצועי עם צוות מיומן בהכנת משקאות מתקדמים, לצד מנות בר קלילות כמו סלטים, פיצות, פסטות ובראנץ' חביב המוגש עד 14:00 בצהריים. הגשת הקוקטיילים מרשימה והטעמים מעולים, אבל החוויה מהנה בעיקר בזכות הצוות החביב שמורכב, כחלק מהאג'נדה, מכל המינים והצבעים.

Pl. Agias Irinis 4

Rooster, אתונהצילום: עמית קוטלר

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: יווןאתונהקולינריה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: