יש תאריך: טרמינל 1 חוזר לפעילות
אחרי סגירה נוספת בשל המלחמה מול איראן, טרמינל 1 ישוב לפעול בעוד חודש, ב-3 באוגוסט 2025. אלה חברות התעופה שיטוסו ממנו
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
אחרי סגירה נוספת, הפעם בשל המלחמה מול איראן שהביאה לריכוז הטיסות מטרמינל 3, טרמינל 1 ייפתח לתנועת נוסעים ב-3 באוגוסט 2025, עוד חודש ימים.
על פי המכתב שנשלח ממנהל חטיבת השירות לנוסע בנתב"ג לחברות התעופה, "במסגרת תכנון לוח הטיסות, סיום המלחמה והמצב המיוחד בעורף, חברות תעופה הודיעו על חזרתן לפעילות בנתב"ג. על כן, החליטה רשות שדות התעופה לפתוח את טרמינל 1 לפעילות בינלאומית ולפעילות טיסות הפנים, החל מ-3 באוגוסט".
על פי הודעת רשות שדות התעופה, החברות שיפעלו בטרמינל יהיו אל על, ארקיע, ישראייר וחברת התעופה הגיאורגית Georgian Airways.
באשר לפעילות החברות הישראליות מדובר בפעילות של טיסות הפנים וחלק מהטיסות הבינלאומיות.
על פי הערכות רשות שדות התעופה, כ-500 טיסות יפעלו מטרמינל 1, נכון להיום, על פי לוח הטיסות המתוכנן. עם זאת, באם המצב הביטחוני יישמר או אף ישתפר באזור, לא מן הנמנע שנראה חברות רבות נוספות חוזרות לפעילות בנתב"ג בחודש הקרוב, לרבות חברות הלואו-קוסט הפועלות מטרמינל 1 - גם כאלה שהודיעו על השעייה ממושכת של טיסותיהן - ועשויות לקצר את משך ההשעיה, אם המצב בארץ יאפשר זאת.








