תל אביב 27°c
ניו יורק 23°c
לונדון 19°c
פריז 22°c
ברלין 19°c
אתונה 29°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

גל החום הקיצוני ביוון נמשך: האזהרה המיוחדת לתיירים

המשרד להגנה אזרחית של יוון מפרסם מפה עדכנית של אזורי סכנה מפני שריפות, בשל הטמפרטורות הקיצוניות במדינה. הסכנה המרכזית: באתונה. וכמה חם עוד יהיה בימים הקרובים?

צילום: עמית קוטלר צילום: עמית קוטלר

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

נופשים באתונה השבוע? שימו לב לאזהרה המיוחדת של המשרד להגנה אזרחית של המדינה. על פי הודעת המשרד, היום (9.7.25) קיימת סכנת שריפות קיצונית במחוז אטיקה, בו שוכנת בירת יוון, אתונה.

"האזהרה הקיצונית" חמורה יותר מזו הגבוהה שפורסמה בימים האחרונים, והיא מתפרסמת בהמשך לגל החום הכבד הפוקד את המדינה זה יותר משבוע. אחרי שאתמול נמדדו בחלקים מיוון 40 מעלות ואף יותר, גם היום צפויות הטמפרטורות להיות גבוהות במיוחד ולהגיע עד 36-38 מעלות בחלקים רבים במדינה.

במסגרת הניסיונות להתמודד עם גל החום, אתמול נסגר למספר שעות אתר התיירות המוביל ביוון, האקרופוליס, ומשרד העבודה היווני הודיע על ביטול עבודות שאינן חיוניות בשעות החום הקשות.

כפי שניתן לראות במפה הרשמית שפרסם הממשל היווני, אזהרות נוספות אך חמורות פחות פורסמו לגבי מחוז חאניון (חאניה) במערב כרתים וגם בצפון המדינה.

בשבוע שעבר השתוללו שריפות עזות בדרום מזרח כרתים, שהסבו נזק רב אך לא גרמו לנפגעים. כוחות כיבוי מכל רחבי המדינה הגיעו לאזור על מנת להשתלט על האש ולמנוע את התפשטותה בעיקר לאזור הצפוני והמתוייר באי.

ומה בימים הקרובים? סוף השבוע גם הוא יהיה חם עם טמפרטורות של יותר מ-30 מעלות בכל רחבי המדינה, אך עם רגיעה מסוימת בגל החום הקיצוני. עם זאת, בשבוע הבא, כבר ביום ראשון, צפויות הטמפרטורות לזנק שוב. ביום שני הקרוב צפויות שוב 38 מעלות באתונה.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אתונהשריפות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: