האוצר דחה את מתווה משרד התחבורה על פיצוי הנוסעים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא"
אחרי חודש וחצי של דיונים, מאז תום המלחמה עם איראן, משרד האוצר דחה את מתווה משרד התחבורה לפיצוי הישראלים - שלא ברור אם ומתי יפוצו על שנתקעו בחו"ל. בדיון בוועדת הכלכלה שעדיין מתקיים בשעה זו, לא הוחלט גם על מתווה הפיצוי לחברות התעופה
ועדת הכלכלה של הכנסת. צילום באדיבות הכנסת חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מחרתיים ימלאו חודשיים לפרוץ מבצע "עם כלביא", המלחמה בין ישראל לאיראן שהביאה לתקיעתם של עשרות אלפי ישראלים בחו"ל ללא טיסות חזור, ועם הוצאות גדולות על לינה, מחייה והוצאות גבוהות נוספות אותן לא תכננו.
מזה חודש וחצי מתקיימים דיונים בוועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ דוד ביטן, סביב מתווה וגובה הפיצויים שיינתן לישראלים שנתקעו מחוץ לגבולות המדינה.
הדיון הבוקר, 11.8.25, שעדיין נמשך גם בשעה זו, הוא ה"דד ליין" שהציב יו"ר הוועדה על מנת להגיע למתווה מוסכם בין משרד התחבורה למשרד האוצר שאמור להעביר את סכום הכסף המיוחד שייועד לפיצוי, אך בקו הסיום של הדיונים מסתמן כי אין הסכמה בין הצדדים ובמשרד האוצר מתכוונים לסרב למתווה.
כזכור, מתווה משרד התחבורה שהוצע על ידי השרה מירי רגב כלל 5 ימים פיצוי: שלושה על חשבון המדינה ויומיים על חשבון חברות התעופה, ובסך הכל פיצוי בגובה של 150$ ליום או 750$ לכל היותר, לכל נוסע.
בתוך כך וכחלק מאי-ההסכמה בין הצדדים, גם לא ניתן עד עתה פתרון לפיצוי חברות התעופה הישראליות שספגו נזקים כלכליים גדולים במהלך המבצע הצבאי ועצירת הטיסות בשל סגירת השמיים בישראל.
נכון לעכשיו, המתווה תקוע והנוסעים - שנשאו בנטל החובות בזמן אמת, לא יודעים כאמור אם ומתי יפוצו.
צילום: פספורטניוז







