ביקור מכריע: הנהלת Wizz Air תגיע השבוע לישראל
למרות ההסתייגויות, שרת התחבורה מירי רגב ממשיכה לקדם את הקמת בסיס הפעילות של Wizz Air בישראל. הנהלת החברה צפויה לנחות בארץ ביום חמישי
Wizz Air בנתב״ג. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
שרת התחבורה, מירי רגב, ממשיכה לקדם את המהלך להקמת בסיס ל-Wizz Air והנהלת החברה צפויה להגיע ביום חמישי לישראל.
כפי שנחשף לראשונה בפספורטניוז, רגב החליטה לקדם את הקמת הבסיס לחברת הלואו-קוסט ההונגרית למרות התנגדויות מצד אנשי מקצוע בתחום התעופה, ובראשם שמואל זכאי, מנהל רשות התעופה האזרחית, שציין כי המהלך ״עלול לסכן את הישרדות חברות התעופה הישראליות״.
נוסף על כך, סוגיית המחסור בסלוטים בנתב"ג נותרת פתוחה, ולפי שעה לא ברור כיצד מתכננים במשרד לשלב את פעילותה של Wizz Air מבלי לפגוע בפעילות הקיימת של חברות אחרות.
המהלך, שנועד להוזיל את מחירי הכרטיסים ולחזק את התחרות בשוק, העלה ביקורות מצד גורמים שונים על כך שבשעת חירום ובמלחמת ׳חרבות ברזל׳ חברות אלו נטשו את הקווים לישראל, בעוד החברות הישראליות המשיכו לפעול.
נזכיר עוד כי גם יו"ר עובדי התחבורה בהסתדרות, עו"ד אייל ידין, פנה ביום חמישי האחרון (13.8) במכתב ליושבי ראש הוועדים בחברות התעופה הישראליות, בבקשה לקיום דיון חירום בנושא הקמת הבסיס בישראל. על פי אותו מכתב, כבר מספר חודשים ההסתדרות נמצאת בשיח מקצועי מול הגורמים הרלוונטיים במשרד התחבורה, ברשות התעופה האזרחית וברשות שדות התעופה הן בנושא פתיחת הבסיס של Wizz Air בישראל והן בנושא פתיחת שוק המטענים לחברות זרות.





