תל אביב 27°c
ניו יורק 23°c
לונדון 12°c
פריז 15°c
ברלין 15°c
אתונה 26°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

העיר המפתיעה של אירופה: הבירה שקובעת רף חדש בתנועת נוסעים

מאז תחילת השנה עברו בנמל התעופה של ברטיסלאבה כמעט 1.6 מיליון נוסעים - עלייה של 15% לעומת 2024, לצד זינוק של 65% בטיפול במטענים ופתיחת שבעה קווים חדשים

ברטיסלבה ברטיסלבה. צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

במהלך מאי, יוני, יולי וכעת גם באוגוסט, נרשמו בנמל התעופה של ברטיסלאבה - Letisko M.R.Štefánika - מספרי שיא חדשים של נוסעים, הגבוהים ביותר מאז הקמת שדה התעופה.

באוגוסט 2025 עברו בשדה 355,658 נוסעים - עלייה של 11% לעומת אשתקד, וזוהי הפעם השנייה בהיסטוריה שנשבר רף ה-350 אלף נוסעים בחודש.

במהלך חודשי הקיץ יולי ואוגוסט עברו בנמל התעופה יותר מ-714 אלף נוסעים. מאז תחילת השנה ועד סוף אוגוסט עברו בו כמעט 1.6 מיליון נוסעים - עלייה של 15% לעומת התקופה המקבילה ב-2024.

צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

בתחום המטענים נרשם זינוק חד: גידול של 65%, עם יותר מ-12 אלף טון שטופלו מתחילת השנה.

בין היעדים הפופולריים ביותר הקיץ נמנו אנטליה, לונדון, בורגס, לרנקה והורגדה. חלק מהסיבות לעלייה בתנועת הנוסעים היא שהשנה נמל התעופה השיק גם 21 קווי טיסה חדשים, כולל אחד לתל אביב וממנה, ועונת טיסות שכר חזקה במיוחד.

לצד הדברים, השנה ברטיסלבה תארח את הכנס השנתי של משרדי הנסיעות בישראל, בשיתוף משרד התיירות המקומי. מאות סוכנים, מנהלים וגורמים בענף צפויים להשתתף בהרצאות, מפגשי B2B, סיורים מקצועיים וערבי גאלה חגיגיים.

צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תעופה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: