תל אביב 25°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 18°c
ברלין 17°c
אתונה 28°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

חזרה לשגרה: ההוצאות על נסיעות לחו״ל זינקו ובגדול במחצית הראשונה של 2025

נתוני הלמ"ס חושפים: עלייה חדה בהוצאות על נסיעות ובמיוחד על טיסות בחברות זרות, עם זינוק של כמעט 46% לעומת השנה שעברה

נתב נתב"ג. צילום: פספורטניוז

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הישראלים ממשיכים לטוס ולבלות מעבר לים. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במחצית הראשונה של 2025 הוציאו הישראלים על נסיעות לחו"ל סכום של 4.614 מיליארד דולר (לא כולל הוצאות על טיסות בקווים בינלאומיים), לעומת 3.653 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של כ־26.3%.

ברבעון הראשון של השנה הוציאו הישראלים 2.054 מיליארד דולר, עלייה של 46.5% לעומת 1.402 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2024. ברבעון השני נרשמה עלייה מתונה יותר: 2.560 מיליארד דולר לעומת 2.251 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, גידול של כ־13.7%.

גם ההוצאות על טיסות בחברות תעופה זרות זינקו: במחצית הראשונה של 2025 עמד הסכום הכולל על 422 מיליון דולר, לעומת 289 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2024- עלייה של כ־46%.

פירוט רבעוני מראה כי ברבעון הראשון נרשם גידול חריג במיוחד: 178 מיליון דולר לעומת 74 מיליון דולר בלבד ברבעון הראשון אשתקד, קפיצה של כ־140%. ברבעון השני ההוצאה עמדה על 244 מיליון דולר, לעומת 215 מיליון דולר בתקופה המקבילה, עלייה מתונה של כ־13.5%.

הנתונים מעידים על המשך מגמת ההתאוששות בענף התיירות היוצאת, שהחלה כבר ב־2024, אך השנה בולטת במיוחד בעוצמתה. העלייה החדה ברבעון הראשון מצביעה על חזרה כמעט מלאה לשגרה לאחר תקופה של אי־ודאות כלכלית וביטחונית.

במקביל, הגידול בהוצאות על טיסות בחברות זרות מרמז כי יותר ישראלים בוחרים בטיסות לואו־קוסט או בחברות בינלאומיות שחזרו לפעול בקווים לישראל, בשל מחירים תחרותיים והתרחבות ההיצע.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תעופה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: