סוף לבלעדיות של בואינג: חברת התעופה הלוהטת מאיחוד האמירויות מצרפת 150 מטוסי Airbus לצי
חברת התעופה הצעירה מאיחוד האמירויות חתמה על מזכר הבנות לרכישת 150 מטוסי A321neo של Airbus האירופית. בכך שוברת החברה את הבלעדיות שהייתה לה עד היום עם היצרנית מארה"ב
מטוס A321neo של Flydubai. צילום: Flydubai חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הקרבות האוויריים בדובאי נמשכים. אחרי שפרסמה הודעה חגיגית על הבחירה במנועי GE להנעת מטוסי ה-787 העתידיים שלה, Flydubai מכריזה היום (18.11) בסלון האווירי בדובאי על מזכר הבנות לרכישת 150 מטוסי A321neo של Airbus האירופית. הצפי לתחילת המסירה - רק בעשור הבא.
עם החתימה על מזכר ההבנות, הופכת Flydubai ללקוח חדש של Airbus באופן רשמי. החתימה התקיימה במסגרת יום הפעילות השני של הסלון האווירי בדובאי, בהשתתפות יו"ר החברה, שייח' אחמד בן סעיד אל מקטום, מנכ"ל Airbus כריסטיאן שרר ומנכ"ל Flydubai גאיית' אל גאיית'.
ההסכם מהווה חיזוק משמעותי לאסטרטגיית הצמיחה של חברת התעופה ולתוכניות הפיתוח רחבות ההיקף של דובאי. מטוסי ה-A321neo, המגיעים ממשפחת ה-A320neo, מציעים טווח טיסה משופר, יעילות דלק גבוהה ומערכות מתקדמות המפחיתות פליטות ומשפרות את חוויית הנוסעים.
על פי הודעת החברה, שילוב הדגם בצי צפוי לתמוך בתוכנית ההתרחבות של רשת הקווים הבינלאומית של Flydubai ולאפשר פתיחת קווים נוספים, לצד מענה לביקושים הגוברים בשווקים הקיימים.
בהודעה לא נכתב אם על פי תוכנית העבודה לשנים הבאות, המטוסים אמורים להחליף למעשה את צי מטוסי ה-737-MAX של החברה, אך לא מן הנמנע כי זו הכוונה.
כזכור, Flydubai אמורה לקבל בשנים הקרובות גם 30 מטוסים רחבי גוף מבואינג, מדגם דרימליינר (787-9).
כפי שפרסמנו מוקדם יותר היום, עוד בסלון האווירי בדובאי, הכריזה Flydubai על הכנסת אינטרנט של Starlink למטוסיה, החל מהשנה הבאה - 2026, מה שישרת כמובן גם את הנוסעים הישראלים. החברה המיוצגת בישראל על ידי "אופן סקי", מבצעת גם בעונת החורף 10 טיסות יומיות בין תל אביב לדובאי.








