תל אביב 29°c
ניו יורק 22°c
לונדון 22°c
פריז 30°c
ברלין 23°c
אתונה 34°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

התיירות העולמית נוסקת: זינוק במספר התיירים במחצית הראשונה של 2025 ושימו לב ליבשת המפתיעה

ארגון התיירות של האו"ם UN Tourism מפרסם את הדוח התקופתי שלו, לפיו יותר מ-690 מיליון תיירים טיילו בעולם מתחילת 2025. וגם: היבשת המפתיעה שנמצאת בזינוק המחירים הגבוהים שממשיכים להוות אתגר והמדינות שזינקו ביותר מ-21%. כל הפרטים

צילום: SHUTTERSTOCK צילום: SHUTTERSTOCK

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הנתונים המעודכנים של ארגון התיירות העולמי (UN Tourism) מצביעים על המשך צמיחה מרשימה בענף, עם עלייה של 5% במספר התיירים הבינלאומיים במחצית הראשונה של 2025, לעומת השנה הקודמת. בסך הכול נרשמו כמעט 690 מיליון יציאות בינלאומיות בין ינואר ליוני, כ-33 מיליון יותר מאשר בתקופה המקבילה ב-2024.

העלייה מצטרפת לשנת 2024, בה הושג לראשונה מאז הקורונה שחזור מלא של היקפי התיירות, ו-1.5 מיליארד מטיילים חצו גבולות ברחבי העולם. הנתונים מצביעים גם על כך שהענף כבר מתעלה על נתוני 2019 במספר מדדים מרכזיים.

אפריקה מובילה את הגידול, אסיה מתאוששת בקצב מהיר

היבשת שבה נרשם הזינוק החד ביותר היא אפריקה, עם 12% יותר תיירים מאשר במחצית הראשונה של 2024. אירופה, היעד התיירותי הגדול בעולם, קלטה כמעט 340 מיליון תיירים, גידול של 4% לעומת השנה הקודמת ו-7% מעל 2019.

יבשת אמריקה רשמה עלייה מתונה יותר של 3%, בעוד שבאסיה נרשם שיפור משמעותי עם קפיצה של 11%, אם כי עדיין 8% מתחת לרמת 2019. בולטות במיוחד יפן ווייטנאם שזינקו ב-21%, וכן מרוקו, מקסיקו והולנד. אגב, במזרח התיכון נרשמה ירידה, בהתאם למתיחות הגיאו-פוליטית באזור.

וייטנאם. צילום: Shutterstockוייטנאם. צילום: Shutterstock

נתוני ההכנסות מצביעים על עליות מרשימות במוקדי תיירות מרכזיים: יפן (+18%), בריטניה (+13%), צרפת וספרד (שתיהן +8%). גם ההוצאות ביציאות לחו"ל עלו משמעותית בסין, ספרד, בריטניה וסינגפור.

בשנת 2024 ההכנסות העולמיות מתיירות הגיעו לשיא של 1.734 טריליון דולר , 14% מעל רמת 2019.

עוד מציינים באו"ם כי על פי נתוני IATA, תנועת המטוסים והקיבולת העולמית עלו ב-7%. בבתי המלון נרשמה תפוסה גלובלית של 69% ביוני ו-71% ביולי, כמעט ללא שינוי מהשנה שעברה, מה שמאותת על ביקוש יציב גם בעונה החמה.

נתונים: UN TOURISMנתונים: UN TOURISM

האתגרים הבאים: מחירים גבוהים וחוסר ודאות

לצד נתוני הצמיחה, סקר מומחי UN Tourism מצביע על כך שמחירי הטיסות והלינה נותרים האתגר המרכזי בענף, כאשר הם עדיין גבוהים משמעותית מהרמות אליהן ירדו טרום מגפת הקורונה.

בנוסף, מתחים גיאו-פוליטיים, ירידה בביטחון הלקוחות, עליית מכסים ודרישות מעבר גבול מחמירות יותר, כולם גורמים שעשויים להשפיע על הביקוש בהמשך השנה.

התחזית השנתית נותרה בעינה: עלייה של 3% עד 5% במספר התיירים הבינלאומיים בסיכום 2025.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: UNWTO

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: