הטיסה חלפה מעל לבנון - החברה ל-PassportNews: "התאמות מסלול כאלה הן נוהל תעופתי סטנדרטי"
אחרי שטיסת Aegean מקפריסין לישראל עברה בשטח האווירי של לבנון, בחברת התעופה אומרים ל-PassportNews: "התאמת המסלולים שגרתית ואינה מצביעה על כל חריגה או סיבה לדאגה, הקברניט פעל על פי הפרוטוקול"
צילום: SHUTTERSTOCK חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
האירוע החריג בשמי האזור - ותגובת חברת התעופה.
טיסה A3-526 של חברת התעופה Aegean, מלרנקה לתל אביב, עברה היום (10.12.25) בשמי לבנון, בדרכה לישראל. הטיסה סטתה ממסלולה המתוכנן עקב הסערה "ביירון" שהביאה איתה תנאי מזג אוויר קשים.
בתשובה לפניית PassportNews לחברת התעופה, נאמר כי "בהתאם מלא לנהלים שנקבעו אשר מבטיחים בעיקר את בטיחות הטיסה. התאמות מסלול כאלה הן נוהג תעופה סטנדרטי ושגרתי ואינן מצביעות על כל חריגה או סיבה לדאגה".
עוד אמרו כי "לאורך כל הטיסה, הקברניט פעל לפי כל הפרוטוקולים ונשאר בקשר רציף עם רשויות בקרת התנועה האווירית בכל מדינה, לאורך המסלול המתוקן".
בזמן מזג אוויר קשה: עוברים מעל מדינות אויב?
במרבית המקרים, המטוסים טסים בגובה שהוא מעל לשינויים המשמעותיים בתנאי מזג האוויר, ולכן אין השפעה על מהלך הטיסה. ההשפעה גדולה יותר היא על ההמראה והנחיתה, שבהן המטוס טס בגובה נמוך.
במקרה של קפריסין, הדברים הופכים מורכבים מעט יותר, שכן הטיסה מלכתחילה מתבצעת בגובה נמוך יחסית בשל המרחק הקצר (כ-40 דקות טיסה בלבד), כך שהמטוסים וצוותי האוויר נאלצים להתמודד עם המציאות המורכבת של מזג האוויר בגובה נמוך, למשך מרבית זמן הטיסה.
באשר למדינות בהן בעייתי יותר לנחות, חשוב להבין: המכשור הכפוף לתקנים הבינלאומיים, הנמצא במטוסים, לא מצביע על מניעת מעבר או נחיתה בשטח האווירי בשל קונפליקטיים גיאו-פוליטיים (מכל סיבה שהיא, כולל מזג אוויר).
העניין היחיד המצוין במכשור שבמטוסים הוא האזורים בהם נאסר לנחות (NO FLIGHT ZONE) כדוגמת אוקראינה בימינו, מה שמחייב מעקף.
נחיתות חירום בדרך לישראל, ללא קשר למזג אוויר, התבצעו בעבר בסעודיה ואף באיראן, ועל פי הפרוטוקולים וההתנהלות התעופתית הבינלאומית, במרבית המקרים לא היו כל בעיות בעניין.
התנהלות זו דומה למעבר בשטח אווירי של מדינה עמה אין לישראל קשרים דיפלומטיים. גם לבנון מתנהלת, כמו כל מדינה אחרת, על פי הפיקוח התעופתי האזורי, ללא קשר ליחסיה עם ישראל.
במילים אחרות, בשורה התחתונה אין כל בעיה במעבר בשטח לבנון בשל תנאי מזג אוויר קשים, וכפי שנאמר בתגובת החברה, מגדלי הפיקוח של קפריסין, לבנון וישראל היו מעורבים באירוע, שנוהל באופן מקצועי עד לנחיתת המטוס בנתב"ג.








