תל אביב 28°c
ניו יורק 22°c
לונדון 22°c
פריז 23°c
ברלין 21°c
אתונה 31°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

כנפיים אחזקות: נחתם הסכם לרכישת בואינג 737-800 עם חכירה לחברת תעופה באסיה

חברת הבת גלובל ליסינג התקשרה בהסכם לרכישת מטוס משנת ייצור 2014, בנק ישראלי יממן כ-10 מיליון דולר ועוד מסגרת אשראי בסך של כ-6 מיליון דולר

בואינג 737-800 בואינג 737-800. צילום: Ronen Fefer / Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

כנפיים אחזקות עדכנה היום (31 בדצמבר 2025) כי החברה הבת, גלובל כנפיים ליסינג התקשרה ביום 30 בדצמבר 2025 בהסכם מחייב לרכישת מטוס בואינג 737-800 משנת ייצור 2014, מחברת ליסינג בינלאומית. במקביל לרכישה, כולל ההסכם גם החכרת המטוס לחברת תעופה הפועלת במזרח אסיה.

העלות הכוללת של רכישת המטוס, כולל עלויות עסקה נלוות, נאמדת בכ-25 מיליון דולר, אך סכום הרכישה נטו עם השלמת העסקה צפוי לעמוד על כ-15.7 מיליון דולר, לאחר קיזוז פיקדונות והפקדות חוכרת קיימות בסך של כ-9.3 מיליון דולר.

מתוך סכום זה, כ-10 מיליון דולר ימומנו על ידי בנק ישראלי והיתרה, כ-5.7 מיליון דולר, תגיע מהון עצמי של החברה.

בנוסף, עדכנה החברה כי גלובל ליסינג הגיעה להסכמות עקרוניות עם בנק ישראלי להעמדת מימון ראשוני בסך של כ-10 מיליון דולר לצורך רכישת המטוס, וכן למסגרת אשראי נוספת בהיקף של כ-6 מיליון דולר, שתשמש במהלך תקופת החכירה ולצרכי שיפוץ מנועי המטוס.

בהתאם להסכם הרכישה, הצדדים התחייבו לפעול להשלמת העסקה עד סוף חודש פברואר 2026, אלא אם יוסכם על מועד מאוחר יותר.

בין התנאים המתלים להשלמת העסקה נכללים, בין היתר, חתימה על הסכם משולש עם חברת התעופה החוכרת להעברת הזכויות במטוס, וכן היעדר שינוי מהותי לרעה במצב המטוס או החוכרת עד למועד ההשלמה.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: גלובל כנפייםכנפיים גלובלכנפיים737-800737

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: