תל אביב 30°c
ניו יורק 24°c
לונדון 24°c
פריז 29°c
ברלין 25°c
אתונה 33°c
לרנקה 32°c
דווחו לנו
אא

ארקיע קיבלה אישור: הטיסות לתאילנד חוזרות למסלול המקורי מעל סומליה

האישור נכנס לתוקף מיידי לאחר עבודת מטה משותפת של גורמים ממשלתיים. החברה תיישם את השינוי כבר בימים הקרובים

איירבוס A321neo של ארקיע איירבוס A321neo של ארקיע. צילום: אחיה בלמס

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

ארקיע הודיעה כי קיבלה את האישור הנדרש לשוב ולהפעיל את טיסותיה לתאילנד במסלול הרגיל והקצר מעל סומליה. האישור נכנס לתוקף באופן מיידי, והחברה צפויה ליישם את השינוי כבר בטיסות הקרובות בקו.

לפי הודעת החברה, ההסדרה הושגה לאחר מאמצים של גורמים שונים, בהם משרדי ממשלה ורשות התעופה האזרחית, שפעלו לטיפול בנושא הנוגע להפעלת הקו ולשמירה על רציפות אווירית בטיסות ארוכות טווח מישראל.

בארקיע מציינים כי מדובר במהלך בעל חשיבות אסטרטגית, המאפשר חזרה לתוואי הטיסה המקורי והקצר, כפי שפעל בעבר.

החברה ביקשה להודות באופן אישי למנהל רשות התעופה האזרחית, תא״ל במיל׳ שמואל זכאי, על "מעורבתו הישירה, הסיוע והמחויבות להסדרת הנושא."

נזכיר כי בחודש שעבר ארקיע הודיעה כי סומליה לא אישרה לה להמשיך ולטוס במרחב האווירי שלה, על רקע אי הכרתה בהיפרדות סומלילנד ממנה. זאת, לאחר שבסוף חודש דצמבר הכריזו ישראל וסומלילנד על כינון יחסים דיפלומטיים. טיסות ארקיע העוברות בשמי סומלילנד הן הטיסות לבנגקוק, המתבצעות במטוסים חכורים, אך בהתאם לחוק כל טיסה המופעלת על ידי חברה ישראלית מחויבת בקבלת אישור מעבר מכל המדינות שבשטחן היא חולפת. מסלול הטיסה לתאילנד עובר בין היתר מעל הים האדום ובשמי אריתאירה, אתיופיה, סומליה והודו.

בשבוע שעבר התייחס מנכ״ל ארקיע, עוז ברלוביץ, להחלטת סומליה, במהלך ראיון שהעניק לPassportNews ביריד IMTM: “ההחלטה של סומליה לסגור את המרחב האווירי לא משפיעה על הטיסות שלנו. אנחנו נטוס לבנגקוק מהנתיב הצפוני ולא דרך סומליה, זה לא ישפיע על משך הטיסה. זה אירוע לא טוב למדינה ולתדמית, והוא עלול להשפיע על קווים אחרים לאפריקה. דיברתי על הנושא עם שר החוץ, רשות התעופה האזרחית ושרת התחבורה - צריך לפתור את זה”.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ארקיע

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: