לקראת המונדיאל וחגיגות ה-250: חשש מפני תורי ענק בנמלי התעופה בארה"ב
ארגוני התעופה, המלונאות והתיירות בארצות הברית פרסמו דרישה מיוחדת מהקונגרס האמריקני למנוע פגיעה בנוסעים בחופשת האביב ובמהלך אירועי הקיץ הגדולים; מתריעים מפני זמני המתנה ארוכים ונזק של מיליארדים לכלכלה
תורים בביקורת גבולות בניוארק. צילום: AS photo family / Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
שלושה מהגופים המרכזיים בענף התיירות והתעופה בארה״ב פרסמו הצהרה משותפת על רקע האפשרות להשבתת פעילות ב"משרד לביטחון המולדת" של ארצות הברית. על ההצהרה חתומים U.S. Travel Association, Airlines for America ו-American Hotel & Lodging Association.
לדבריהם, עיכוב באישור התקציב הייעודי לענף, עלול לפגוע ישירות בפעילות רשות אבטחת התעופה TSA, במיוחד בתקופה הנחשבת לעמוסה במיוחד עם פתיחת עונת חופשות האביב.
הארגונים מזהירים כי עבודה ללא שכר לעובדי אבטחה חיוניים עלולה להוביל לעלייה בהיעדרויות, לזמני המתנה ממושכים בבידוק הביטחוני ולשיבושים בטיסות.
בהצהרה מודגש כי חוסר ודאות תקציבי גורם לפגיעה רחבה במערכת התיירות כולה, לרבות חברות התעופה, בתי המלון ואלפי עסקים קטנים הנשענים על תנועת הנוסעים. עוד מציינים בארגונים כי אי-יציבות תקציבית פוגעת ביכולות גיוס ושימור עובדים, בהיערכות מבצעית ובמהלכי מודרניזציה.
החשש: תורים ועיכובים באחת העונות החשובות בתולדות ארה"ב
ברקע הדברים עומדים אירועי קיץ משמעותיים הצפויים בארה״ב, בהם חגיגות 250 שנה לעצמאות המדינה וטורניר גביע העולם בכדורגל (מונדיאל) 2026, אשר צפויים למשוך מיליוני מבקרים ולייצר הכנסות של מיליארדי דולרים.
צילום: SHUTTERSTOCKהארגונים קוראים לקונגרס לפעול בדחיפות ולאשר מימון מלא ל-TSA, וכן לקדם פתרון קבוע שיבטיח את שכרם של עובדים פדרליים חיוניים גם בתקופות של קיפאון תקציבי. בין ההצעות שעל הפרק מוזכר החוק Keep America Flying Act, שמטרתו להבטיח תשלום לשוטרי TSA ולפקחי טיסה גם בעת השבתת ממשל.








