תל אביב 30°c
ניו יורק 24°c
לונדון 24°c
פריז 29°c
ברלין 25°c
אתונה 33°c
לרנקה 32°c
דווחו לנו
אא

מפת התיירות העולמית משתנה: דובאי בראש, דרום אמריקה מזנקת

המספרים הנחשפים לקראת יריד התיירות הגדול בעולם ITB 2026 שייערך בברלין, מצביעים על חזרה לצמיחה עולמית יציבה בשיעורים חד ספרתיים. דרום אמריקה בולטת עם זינוק של 11% ונסיעות העסקים חזרו לרמות של לפני מגפת הקורונה

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

ימים ספורים לפני פתיחת יריד התיירות ITB Berlin שיתקיים בין 3 ל-5 במרץ 2026, מפרסמת IPK International נתונים עדכניים ממחקר ה-World Travel Monitor, מהם עולה כי מספר הנסיעות הבינלאומיות בעולם גדל ב-4% בשנת 2025 לעומת השנה הקודמת.

בכך, ממשיכה המגמה החיובית של השנים האחרונות, כאשר שיעורי הצמיחה מתקרבים שוב לרמות שלפני מגפת הקורונה.

אירופה יציבה, דרום אמריקה מזנקת

בפילוח אזורי נרשמו הבדלים בולטים. היציאות מאירופה עלו ב-4%, בהתאם לממוצע העולמי. בצפון אמריקה נרשמה ירידה קלה של 1% במספר הנסיעות, אך ארה"ב נותרה המדינה עם היקף הנסיעות הבינלאומיות הגבוה בעולם, לפני גרמניה ובריטניה.

צילום: SHUTTERSTOCKצילום: SHUTTERSTOCK

באסיה נרשמה עלייה מתונה של 5%, מעט מעל הממוצע העולמי. השוק הדינמי ביותר היה דרום אמריקה, עם צמיחה של 11% בנסיעות היוצאות, בעיקר הודות לגידול משמעותי בנסיעות בתוך היבשת.

שביעות רצון גבוהה במדינות ערב

במסגרת מדד Destination Performance Index נמדדו רמות שביעות הרצון, ההמלצה והכוונה לחזור ליעד. בשנת 2025 דורגה דובאי במקום הראשון, לפני אבו דאבי וברזיל.

בדובאי קיבלו הקטגוריות שירות, לינה ומזג אוויר את הדירוגים הגבוהים ביותר. לצד זאת, סוגיית הקיימות זכתה לדירוגים הנמוכים ביותר הן בדובאי והן באבו דאבי. באירופה הובילה שווייץ את הדירוג, מעט לפני אוסטריה, כאשר שתיהן קיבלו ציונים גבוהים במיוחד בנושאי נוף וטבע.

חופשות מובילות, נסיעות עסקים בהתאוששות

3/4 מהנסיעות הבינלאומיות בשנת 2025 היו לצורכי חופשה, עם צמיחה של 4%. נסיעות העסקים צמחו ב-6% וחזרו לראשונה לרמות של 2019. תחום ה-MICE בלט במיוחד עם עלייה של 8%.

משך השהות הממוצע בנסיעות בינלאומיות עלה קלות לכ-9 לילות, וההוצאה הממוצעת לנסיעה גדלה ב-5% לעומת 2024, כאשר עיקר הגידול נרשם בהוצאות לינה. בממוצע, כרבע מהתקציב הופנה לתחבורה, בעוד שהוצאות על מזון ופעילויות ביעד היו נמוכות יותר.

בשבוע הבא: PassportNews בסיקור נרחב ומיוחד מיריד התיירות ITB Berlin 2026

נתונים: ITBנתונים: ITB

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ITB

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: