תל אביב 27°c
ניו יורק 23°c
לונדון 12°c
פריז 15°c
ברלין 15°c
אתונה 26°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

יוון על המפה: זינוק בפעילות נמלי התעופה האזוריים בעונת החורף

נמלי התעופה של Fraport Greece מדווחים על עלייה משמעותית בפעילות בפברואר. נמל התעופה של סלוניקי הוביל את הצמיחה עם עלייה של 7.1% במספר הנוסעים, סנטוריני זינק ב-27% בזכות תנועת פנים

נמל התעופה של סלוניקי. צילום: Shutterstock נמל התעופה של סלוניקי. צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

תנועת הנוסעים ברשת נמלי התעופה האזוריים של יוון, המנוהלים על ידי Fraport Greece, המשיכה להפגין מגמת צמיחה גם במהלך חודש פברואר 2026. הביקוש לטיסות עלה והביא לשיפור בביצועי מספר נמלי תעופה ברחבי הרשת.

נמל התעופה של סלוניקי (SKG) הוביל את הגידול החודשי עם עלייה של 7.1% במספר הנוסעים. מדובר בתוספת של כ-30 אלף נוסעים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הגידול נבע משילוב של עלייה בתנועת פנים ובטיסות בינלאומיות.

גם נמל התעופה של סנטוריני (JTR) הציג התאוששות משמעותית, כאשר מספר הנוסעים עלה ב-27% - תוספת של כ-7,000 נוסעים, והגיע לרמות הדומות לאלו של פברואר 2024. עיקר העלייה נרשמה בתנועת הטיסות הפנים-ארציות.

נמל התעופה של סלוניקי בלט גם בתנועת הנוסעים הבינלאומית הודות לקווים הכלל-שנתיים. פעילות טיסות בינלאומיות מצומצמת נרשמה גם מנמלי התעופה חאניה ורודוס.

נתון נוסף שממחיש את הביקוש הגבוה לטיסות הוא העלייה במקדם התפוסה הממוצע, שעמד בפברואר על 81.4% לעומת 77.1% בפברואר 2025.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: יווןFRAPORT

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: