בעקבות משבר הורמוז: ישראל תספק דלק סילוני לגרמניה
לאחר פנייה רשמית מברלין, ישראל נערכת לייצוא דלק תעופתי ואף בוחנת סיוע נוסף בתחום הגז הטבעי, בכפוף למצב הביטחוני והיכולות המקומיות
צילום: Shutterstock על רקע המשבר המתמשך באזור מיצרי הורמוז והשלכותיו על שוק האנרגיה העולמי, ישראל נערכת לספק דלק סילוני לגרמניה.
המהלך מגיע בעקבות בקשה רשמית שהועברה בימים האחרונים ממשרד האנרגיה הגרמני למשרד האנרגיה והתשתיות בישראל.
בהתאם להנחיית שר האנרגיה, בוצעה בדיקה מקצועית במטרה לבחון את יכולת הסיוע. מבדיקת אגף הדלק במשרד עלה כי קיימת יתרת ייצור המאפשרת ייצוא, והוחלט לפעול לקידום המהלך. עם זאת, צוין כי אפשרויות הייצוא ייבחנו בהתאם להמשך המצב הביטחוני והשלכותיו.
שר החוץ הישראלי עדכן את מקבילו הגרמני בהחלטה במהלך ביקורו בברלין, כאשר המשלוחים צפויים להיות מתואמים מול בתי הזיקוק הרלוונטיים.
במקביל, במשרד האנרגיה והתשתיות בוחנים גם אפשרויות לסיוע לגרמניה בתחום הגז הטבעי, כחלק מהעמקת שיתוף הפעולה האנרגטי בין המדינות בתקופה של אי ודאות בשווקים הגלובליים.
החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
זאת לאחר שבחודש מרץ האחרון ישראל וגרמניה הודיעו על השקת "תוכנית 5 הנקודות" להעמקת שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות, במהלך שמציין 60 שנות יחסים דיפלומטיים. התוכנית נועדה לחזק את הקשרים בתחומי החדשנות, התעשייה, האנרגיה, המחקר והפיתוח, ולהרחיב את פעילותן של חברות ישראליות בשוק האירופי דרך גרמניה.







