תל אביב 29°c
ניו יורק 22°c
לונדון 22°c
פריז 30°c
ברלין 23°c
אתונה 34°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

במדינה האירופית מזהירים: טיסות יהפכו לנגישות רק לעשירים

ענף התיירות והתעופה בהולנד יוצא נגד העלאת מסי הטיסה, שצפויים להפוך לגבוהים ביותר באיחוד האירופי עד 2027. סקר חדש מגלה כי רוב הנוסעים חוששים מהתייקרות חדה במחירי הטיסות ומכך שמשפחות רבות לא יוכלו עוד להרשות לעצמן לטוס

נמל התעופה סכיפהול, אמסטרדם נמל התעופה סכיפהול, אמסטרדם. צילום: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

סקר חדש בהולנד מצביע על חשש גובר מפני התייקרות הטיסות על רקע העלאה חדה במס האווירי במדינה המתוכננת החל מ-2027, כאשר כשני שלישים מהנוסעים במדינה חוששים כי טיסות היוצאות מהולנד יהפכו ליקרות מדי אם המס המקומי ימשיך לעלות.

בעקבות הממצאים, ענף התיירות והתעופה בהולנד יוצא למאבק משותף נגד הפערים מול מדינות שכנות, וארגון הנסיעות ההולנדי ANVR השיק קמפיין חדש בשיתוף TUI, Corendon Airlines, Transavia ו-KLM. מטרת הקמפיין היא להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות בהאג, לקראת העלאת מסי התעופה שצפויים להפוך לגבוהים ביותר באיחוד האירופי עד 2027.

על פי הארגון, התייקרות מסי התעופה פוגעת ביכולת של נוסעים רבים לצאת לחופשה, גם בקרב מי שטסים פעם אחת או פעמים ספורות בשנה. כמעט שני שלישים מהמשיבים בסקר העריכו כי המשך העלאת המס יהפוך את הטיסות ליקרות מדי עבור הנוסע ההולנדי הממוצע.

בענף מדגישים כי קיימת חשיבות לקידום תעופה בת קיימא, אך טוענים כי המהלכים צריכים להתבצע בתיאום אירופי ולא באמצעות פערי מס גדולים בין מדינות שכנות. לפי ANVR, משנת 2027 משפחה בת ארבע נפשות שתטוס מהולנד לטורקיה עשויה לשלם יותר מ-190 אירו במסי תעופה בלבד, בעוד שבבלגיה משפחה דומה תשלם כ-40 אירו עבור נסיעה דומה.

“עבור רבים, החופשה השנתית היא רגע חשוב למנוחה ולבילוי משותף,” אמר פרנק רדסטאקה (Frank Radstake), מנכ"ל ANVR, והוסיף: “במקביל, העלויות ממשיכות לעלות. עד 2027 מס התעופה ההולנדי על טיסות ארוכות טווח יעלה מכ-30 אירו ל-72 אירו לכרטיס, זינוק של 140%. מדובר בנטל כלכלי משמעותי על הנוסעים, במיוחד בהשוואה למדינות השכנות.”

רדסטאקה הוסיף: “חופשות לא צריכות להפוך למשהו שרק קבוצה קטנה של אנשים יכולה להרשות לעצמה. תיירות תורמת לשגשוג, למנוחה ולרווחה האישית. חשוב מאוד שאנשים יוכלו להמשיך לבקר בני משפחה וחברים בחו"ל.”

“משנת 2027 להולנד יהיה מס התעופה הגבוה ביותר באיחוד האירופי,” אמר רדסטאקה והוסיף: “כתוצאה מכך, נוסעים הולנדים ישלמו הרבה יותר עבור טיסות דומות בהשוואה לנוסעים שימריאו משדות תעופה מעבר לגבול. ההבדל הזה לא תמיד גלוי לצרכן, אך העלויות הנוספות מצטברות במהירות עבור יחידים ומשפחות.”

“אנו תומכים בקמפיין משום שנוסעים עלולים להתמודד בקרוב עם עליות של 60% ואף 140% במסי התעופה,” ציינה מריאן רינטל (Marjan Rintel), מנכ"לית KLM, והוסיפה: “משפחות עשויות לשלם מאות אירו נוספים רק בשל מסי התעופה ההולנדיים. כאשר להולנד יהיה מס התעופה הגבוה ביותר באיחוד האירופי מ-2027, נוסעים הולנדים ייפגעו כלכלית או יבחרו לטוס משדות תעופה מעבר לגבול. זה לא מועיל לאקלים, ואם נוסעים ועסקים יעזבו, גם יעדים ייעלמו. יש לבחון מחדש את התוכניות הללו ולהחזיר את מסי התעופה בהולנד לרמה דומה לזו של המדינות השכנות.”

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: הולנדסכיפהול אמסטרדם

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: