תל אביב 26°c
ניו יורק 16°c
לונדון 19°c
פריז 24°c
ברלין 16°c
אתונה 31°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

נופים, פארקי מים, שייט על ים צלול: מה עוד צריך בקיץ הזה חוץ מקפריסין?

בין נופים מרהיבים לחופים מטריפים, מטברנות עם מוזיקה שכולנו אוהבים ועד פארקי מים רחבי ידיים: יצאנו להביא לכם את מה שיש לעשות בקפריסין בקיץ הזה - ואת המלונות השווים שתוכלו להתפנק בהם על "הכל כלול" בלי לקרוע את הכיס. עלו על בגד ים ובואו איתנו

מלון Royal Apollonia בלימסול. צילום: עמית קוטלר מלון Royal Apollonia בלימסול. צילום: עמית קוטלר

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

כל הסימנים מצביעים על כיוון אחד. הקיץ הזה, קיץ 2026 עבור הנופשים הישראלים, שייך לאגן הים התיכון. ואם נהיה מדויקים יותר, שייך לקפריסין. האי הקרוב ביותר למדינת ישראל, עדיין נחשב גם אי של שפיות.

לצד החופים המטריפים עם המים הצלולים, המלונות המפנקים והמחירים הנוחים, קפריסין גם רגועה ובטוחה עבור הנופש הישראלי שמתקבל כאן בזרועות פתוחות עד כדי התרגשות של ממש מצד המקומיים, חמימות ותמיכה שכבר הפכה נדירה אפילו במדינות המתויירות ביותר באזור.

גם על פי נתוני רשות התעופה ומשרדי הנסיעות, לצד יוון, קפריסין היא אחד היעדים המבוקשים ביותר בקרב הנופש הישראלי בקיץ הזה.

אחד היתרונות הגדולים של האי הקרוב והידידותי הוא גם גודלו. במרחק נסיעה קצרה תוכלו לבלות, לחוות ולטעום צדדים שונים ומעניינים של קפריסין, אפילו בחופשה אחת. כדי להכיר את הנקודות שישראלים רבים מפספסים ושאתם לא תפספסו בנסיעה הבאה שלכם לקפריסין, חברנו ללשכת התיירות של קפריסין בישראל ול-Louis Hotels לסיור מקיף ומרתק.

פאפוס | העבר ההיסטורי פוגש את הנופש היוקרתי

העיר המרכזית בדרום-מערב האי, היא גם אחת המתפתחות שבה. פאפוס, שהייתה לבירת התרבות של האיחוד האירופי בשנת 2017, משלבת היסטוריה עם חופים יפהפיים וקולינריה עשירה.

הים הצלול של קפריסין. צילום: עמית קוטלרהים הצלול של קפריסין. צילום: עמית קוטלר

במולדתה של אפרודיטה תמצאו את פארק הארכיאולוגיה עם הפסיפסים העתיקים (מהאוספים הגדולים בעולם) שנשתמרו באופן מדויק, את אתר קברי המלכים וגם טיילת תיירותית מפותחת, טברנות עם דגים טריים יום יום וסיורים בעקבות סלע אפרודיטה, השוכן בתוך מים צלולים שנראים כאילו עברו בפילטר באינסטגרם.

הפסיפס של פאפוס. צילום: SHUTTERSTOCKהפסיפס של פאפוס. צילום: SHUTTERSTOCK

לא רחוק מהעיר תמצאו את אחד מפארקי המים הגדולים באירופה, "אפרודיטה", עם עשרות מגלשות, אבובים, אטרקציות מים, מפלים ועוד חוויות אינסופיות שיאפשרו לכם להעביר יום שלם בפארק ששטחו כ-40 אלף מ"ר.

פארק המים אפרודיטה. צילום: עמית קוטלרפארק המים אפרודיטה. צילום: עמית קוטלר

המחיר לא זול מאוד, ועומד על 36 אירו למבוגר ו-20 אירו לילד. שימו לב שניתן לרכוש כרטיסים אונליין וגם לקבל הנחות בכניסות חוזרות.

אגב, במרחק גם כן לא גדול מהעיר תוכלו לקפוץ לאחד המראות היפים באזור: הספינה הטרופה של פאפוס, שנחשבת לפנינה אינסטגרמית שאסור להחמיץ. גם אנחנו לא דילגנו עליה.

הספינה הטרופה בפאפוס. צילום: עמית קוטלרהספינה הטרופה בפאפוס. צילום: עמית קוטלר

לימסול | הלב הפועם של קפריסין

כמו שאמרנו, המרחקים בין ערי קפריסין הם מהיתרונות הגדולים של האי, ובמרחק של כ-45 דקות נסיעה מפאפוס, תגיעו ללימסול. ומה עוד לא נאמר על העיר שיש בה הכל.

למרות שנמלי התעופה של קפריסין נמצאים בלרנקה ובפאפוס, לימסול היא כנראה המרכז המודרני והמערבי ביותר שיש לאי להציע. לצד טברנות כמו בכל עיר, תמצאו כאן גם ברים ומועדונים (מומלץ. בחום לצאת לערב באחד הברים המקומיים עם המשקאות הנהדרים והמוזיקה האותנטית), טיילת רחבת ידיים שמזמינה לצאת לריצה, אבל זה לא הכל.

לימסול. צילום: Shutterstockלימסול. צילום: Shutterstock

בלימסול תמצאו גם מרינה מודרנית עם מסעדות בכל רמות המחירים - ממזון מהיר ועד מסעדות יוקרה (אפילו של ג'יימי אוליבר) ובעיקר תוכלו לשטוף כאן את העיניים עם היאכטות של עשירי האי ותיירי האי שעוגנות בפתח בתיהם שעל המים.

ריקודים מסורתיים בטברנה קפריסאית. צילום: עמית קוטלרריקודים מסורתיים בטברנה קפריסאית. צילום: עמית קוטלר

לרנקה | כנראה שכאן תנחתו (ותמשיכו הלאה)

בקפריסין פועלים שני נמלי תעופה מרכזיים. הגדול בהם הוא זה שבלרנקה, ובמערב פועל נמל התעופה הקטן של פאפוס, בעיקר עבור טיסות לואו-קוסט. מרבית הטיסות מישראל נוחתות בלרנקה, ולכן גם ישראלים רבים מעדיפים להישאר בעיר או בסביבותיה ולא לצאת לאזורים אחרים (וחבל).

טיילת חוף לרנקה. צילום: פספורטניוזטיילת חוף לרנקה. צילום: פספורטניוז

אם בכל זאת תעדיפו להישאר בלרנקה, אל תחמיצו את רצועת החוף רחבת הידיים טיילת פיניקודס עם עצי הדקל האיקוניים, בתי הקפה והמסעדות המקומיות. בעונת החורף תוכלו לראות במקום את להקות הפלמינגו המגיעות לאגם המלח, אטרקציה בפני עצמה.

איה נאפה ופרוטראס | המזרח המדהים

אבל אם אתם כבר בקפריסין, תעשו לעצמכם טובה ואל תפספסו את דרום מזרח האי, האזור היפה ביותר שיש בו פשוט הכל. נזכיר פעם נוספת כי גם במקרה זה, מדובר במרחק נסיעה קצר מלרנקה (כ-45 דקות) ואתם פשוט בגן העדן הקפריסאי.

המפרצים החלומיים של איה נאפה. צילום: עמית קוטלרהמפרצים החלומיים של איה נאפה. צילום: עמית קוטלר

בשנים האחרונות יצא לאיה נאפה שם מאוד לא טוב בעקבות מספר תקריות שהתרחשו במקום. עם זאת, בעיירת הנופש תמצאו טיילת מודרנית ואפשרות לצאת לשייט במים מהיפים והצלולים ביותר באגן הים התיכון. בשייט תוכלו לפגוש בגשרי האהבה, אותם סלעים איקוניים בתוך המים שהפכו לאטרקציה תיירותית ואפילו לרקעים מבוקשים לחתונות, להגיע למפרצונים עוצרי נשימה בהם תפגשו דגים וצבי ים ולבלות בערך יום שלם על המים.

הצעירים והצעירים ברוחם יפגשו באיה נאפה סצינת ברים ומסיבות סוערת, עם חגיגות עד אור הבוקר.

פרוטראס, העיר הדרום מזרחית בקפריסין נחשבת ל"איה נאפה השקטה". עדיין מדהימה ביופיה, אך עם מלונות ברמה גבוהה יותר וקהל יעד קצת יותר בוגר ומבוסס.

Louis Hotels | אירוח ברמה הגבוהה ביותר

לאורך חופה הדרומי והתיירותי של קפריסין תוכלו למצוא מלונות בכל רמות ודרגות התיירות הקיימות, מהפשוטות ביותר ועד מלונות 5 כוכבים דלקס. בשנים האחרונות ניכרת השקעה נרחבת בתחום מלונות היוקרה.

מלון Royal Apollonia. צילום: Louis Hotelsמלון Royal Apollonia. צילום: Louis Hotels

רשת Louis Hotels אוחזת בנכסים רבים בלימסול ובפאפוס, ולוקחת את החופשה צעד אחד קדימה. Imperial Island Resort שבפאפוס נפתח רק בחודש שעבר לאחר שיפוץ מקיף והפיכתו לריזורט יוקרה בדרגת חמישה כוכבים. מדובר במלון על בסיס "הכל כלול" ברמה גבוהה במיוחד, המתאים למשפחות (כמחצית מהחדרים הם סוויטות משפחתיות) שמחפשות חוויה רגועה ונטולת דאגות, עם הפעלות לילדים, מתחם משחקים לבני הנוער וקולינריה מצוינת לאורך כל שעות היממה.

כמה תשלמו? 5 לילות על בסיס הכל כלול (8-13 ביולי) לזוג + 2 ילדים: 4,691 שקל; 4 לילות על בסיס הכל כלול (26-31 באוגוסט) לזוג + 2 ילדים: 4,560 שקל.

הלובי של מלון אימפריאל ריזורט בפאפוס. צילום: Louis Hotelsהלובי של מלון אימפריאל ריזורט בפאפוס. צילום: Louis Hotels

מלון נוסף של Louis Hotels נמצא בלימסול ונקרא Royal Apollonia. כאן מדובר כבר בחופשה עירונית סופר-יוקרתית המשלבת בין סגנון הריזורט המפנק לבין הלב הפועם של לימסול. תמצאו במלון בריכות ענק, ספא מפנק וחדרים מאובזרים, לצד גישה נוחה לאחת הערים הכי כיפיות בקפריסין.

כמה תשלמו? 5 לילות על בסיס הכל כלול (8-13 ביולי) לזוג + 2 ילדים: 5,809 שקל; 5 לילות על בסיס הכול כלול (26–31 באוגוסט) לזוג + 2 ילדים: 6,573 שקל.

מלון Royal Apollonia. צילום: Louis Hotelsמלון Royal Apollonia. צילום: Louis Hotels

הכתב היה אורח של Louis Hotels ולשכת התיירות של קפריסין בישראל

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פאפוסלרנקהאיה נאפהלימסולפרוטרסקפריסיןמלונות יוקרה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: