השריפות במרכז יוון: כמעט 150 אלף דונם נשרפו, הכוננות הועלתה לשיא
למרות שליטה חלקית שהושגה על האש, כוחות הכיבוי ממשיכים לפעול מחשש להתלקחויות מחודשות. מסוקי הכיבוי שבו לפעילות אחרי אסון ההתרסקות וביוון הכריזו על כוננות שיא במחוז אטיקה ובאזורים נוספים
עשן שריפות בשמי יוון. צילום: עמית קוטלר חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
לאחר ימים של מאבק ממושך בלהבות, צוותי החירום ביוון מדווחים כי תמונת המצב בשריפת הענק במערב מחוז אטיקה משתפרת מעט. סוכנות הידיעות היוונית הרשמית דיווחה כי הכוחות ממשיכים לפעול ללא הפסקה כדי למנוע התלקחויות חדשות.
במהלך הלילה ולפנות בוקר (5.8.26) פעלו צוותי הכיבוי בשלושה מוקדים עיקריים בהם עדיין בערה האש, וארבעה מסוקי כיבוי שבו לפעול בשטח אחרי אסון ההתרסקות בשבוע שעבר.
על פי ההערכה העדכנית של שירות הלוויינים האירופי קופרניקוס, המבוססת על צילום לוויין מ-4 באוגוסט, היקף השטח שנשרף הגיע ליותר מ-144 אלף דונם.
במקביל, הרשויות פרסמו אזהרה על סכנת שריפות גבוהה במיוחד להיום באטיקה, אוויה, כיוס ולסבוס, והכריזו על מצב כוננות מרבי ("קוד אדום"). משמעות ההכרזה היא גיוס מלא של ההגנה האזרחית, פריסת כוחות ואמצעים נוספים והיערכות מיידית להתמודדות עם שריפות חדשות. בנוסף, יופעלו צעדים ראשוניים לשיקום האזורים שנפגעו ולהענקת סיוע לתושבים.




