תל אביב 30°c
ניו יורק 18°c
לונדון 20°c
פריז 17°c
ברלין 20°c
אתונה 32°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

נציב תלונות הציבור ביוון לצד התיירים הישראלים: "סירוב מתן שירות על בסיס לאום - אפליה בלתי חוקית"

נציב תלונות הציבור היווני פרסם הודעה חריגה בעקבות תלונות על עסקים שסירבו להעניק שירות לאזרחים ישראלים. הרשות הבהירה כי גם עמדות פוליטיות או אידיאולוגיות אינן פוטרות עסקים מחובת השוויון, והזכירה עונשי מאסר וקנסות הקבועים בחוק

צילום: SHUTTERSTOCK צילום: SHUTTERSTOCK

שינוי גישה? נציב תלונות הציבור ביוון פרסם בסוף השבוע האחרון הודעה רשמית בעקבות תלונות חוזרות שהתקבלו, לפיהן אזרחים ישראלים סורבו לקבל שירותים במדינה, לכאורה בשל לאומיותם או מוצאם הלאומי.

בהודעה, שפורסמה ביוונית ובאנגלית, מבהיר הנציב כי סירוב להעניק שירות המוצע לציבור על בסיס לאום או מוצא לאומי אינו עולה בקנה אחד עם עקרון השוויון, המעוגן הן בחוק היווני והן בדין האירופי.

"עונש של 6 חודשי מאסר"

הרשות מדגישה כי טיעונים פוליטיים, אידיאולוגיים או אחרים אינם פוטרים בעלי עסקים מהחובה לציית לחוקים האוסרים אפליה בעת מתן שירותים ומכירת מוצרים לציבור. עם זאת, ההודעה מתייחסת באופן ספציפי לאפליה על בסיס לאום או מוצא, ולא קובעת כי כל סירוב שירות לאזרח ישראלי מהווה בהכרח עבירה.

נציב תלונות הציבור מפנה גם לסעיף בחוק היווני שלפיו מי שמפר את האיסור על אפליה במתן שירותים לציבור, בין היתר על בסיס מוצא לאומי או אתני, עלול לעמוד בפני עונש של שישה חודשי מאסר ועד שלוש שנות מאסר, לצד קנס של 1,000 עד 5,000 אירו. לפי ההודעה, מדובר בעבירות הנחקרות ללא צורך בתלונה פרטית.

הנציב קרא לבעלי עסקים ולנותני שירותים להקפיד על מתן שירות ללא אפליה, ולרשויות האכיפה לחקור תלונות רלוונטיות ולנקוט צעדים בהתאם לחוק.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: יווןאנטישמיות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: