אחרי 4 שנות היעדרות: המדינה הבלקנית חוזרת לאירוויזיון
צפון מקדוניה תשוב לתחרות האירוויזיון ב-2027, שתיערך בבורגס שבבולגריה. מקדוניה השתתפה עד היום ב-21 אירוויזיונים, והפכה לאורך השנים לאחת המדינות המזוהות עם התרבות המוזיקלית של הבלקן
צפון מקדוניה. צילום: Shutterstock אירוויזיון 2027 מסתמן כאחת התחרויות שיעמדו יותר מתמיד בסימן מדינות הבלקן. מקדוניה הצפונית חוזרת לתחרות לאחר ארבע שנות היעדרות.
רשת השידור הציבורי במדינה, MRT ואיגוד השידור האירופי אישרו את השתתפות המדינה בתחרות שתיערך בחודש מאי בבורגס.
כל חדשות התיירות גם בערוץ ה-WhatsApp
בורגס תארח את אירוויזיון 2027. צילום: EBU - Eurovision Song Contestמקדוניה הצפונית השתתפה עד היום ב-21 תחרויות אירוויזיון. הפעם האחרונה בה הופיעה הייתה בטורינו ב-2022, ולאורך השנים העניקה לתחרות שורה של אמנים ושירים שזכו לאהדת הקהל. ההישג הגדול ביותר של מקדוניה באירוויזיון היה בזה שנערך ב-2019 בישראל, אז הגיעה למקום השביעי. השביעי עם זאת, מעולם לא זכתה בתחרות.
החזרה ב-2027 צפויה להיות הזדמנות נוספת עבור מקדוניה הצפונית להציג לקהל האירופי את התרבות, המוזיקה והאופי של אחת המדינות המעניינות בבלקן - הפעם על רקע האירוויזיון בבולגריה השכנה.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}







