משלחת משפיענים ישראלים הותקפה במצעד הגאווה בטייוואן
המשלחת שהוזמנה רשמית על ידי שגרירות טייוואן בישראל הותקפה על ידי מפגינים פרו-פלסטיניים שפרצו למצעד ונצמדו לחברי המשלחת באופן מאיים. המשטרה המקומית בשיתוף אבטחת השגרירות הישראלית חילצו את המשתתפים מהמקום
המשלחת הגאה לטאיוואן צילום: טרנובה ייצוג מותגי תיירות החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
אירוע חריג וחמור במהלך מצעד הגאווה של טאיפיי שבטייוואן. משלחת של משפיענים מהקהילה הגאה בישראל אשר הוזמנה באופן רשמי למצעד הגאווה בטייפה שבטאיוואן, הותקפה אתמול (שבת 31.10.26) במהלך המצעד על ידי קבוצת מפגינים פרו-פלסטינים שבמכוון צעדו בצמוד למשלחת הישראלית באופן מאיים ולא עזבו את הנציגים הישראלים במשך זמן רב.
האירוע בו נכחו בין היתר אנשי התקשורת שיר ראובן ואביה פרחי, מדריך הטיולים קובי מרימי ומלכת הדראג קיי לונג, נמשך כשעה עד אשר המשטרה מקומית נלחצה לעזרת הישראלים ובסיוע כוחות מיוחדים בין היתר גם של שגרירות ישראל במקום חילצה את הישראלים והושיבה אותם למקום מבטחים לבטא המלון בהם הם שוהים.
מ״טרנובה״, נציגת שגרירות טייוואן בישראל נמסר ל-PassportNews: מדובר במשלחת רשמית של שגרירות טיוואן בישראל, אותה מפיקה ומובילה טרנובה. מדובר במשלחת הראשונה מישראל להשתתף במצעד הגאווה בטייפיי.
המשלחת הגאה לטאיוואן צילום: טרנובה ייצוג מותגי תיירותהשעות הראשונות של הצעידה התאפיינו בהתרגשות וקריאות תמיכה רבות. לאחר כשעתיים, קבוצה קטנה של מפגינים פרו פלסטינים מתנועת ״קוויר פור פלסטיין״ זיהו את המשלחת, נצמדו אליה עם קריאות אנטי ישראליות ודגלי פלסטין.
בהתייעצות עם צוות הבטחון של הקונסוליה הישראלית ובליווי שוטרים מקומיים, הוחלט להתרחק מהאזור בכדי למנוע מצב שהמפגינים יעקבו אחרי המשתתפים. המשתתפים הישראלים ייצגו את ישראל בכבוד, ולא נכנסו לעימותים כלשהם עם המפגינים. המשלחת תמשיך בלו״ז המתוכנן שכולל פגישות עם נציגי ממשל, פעילים חברתיים וסיורים באתרי תיירות בעיר טייפיי והאזור.







