אל על שוברת שיאים: 1.27 מיליארד דולר הכנסות, 95% תפוסה ודיבידנד מכובד
חברת התעופה רשמה הכנסות שיא של 1.27 מיליארד דולר ברבעון השלישי של 2026 - גידול של 18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אך ירידה ברווח הנקי. שיעור התפוסה זינק. החברה תחלק דיבידנד בפעם השנייה השנה
הדרימליינר של אל על. צילום: אל על כל חדשות התעופה גם בערוץ ה-WhatsApp
המצב הביטחוני והתעופתי בישראל ממשיך לשחק לטובת חברת התעופה הגדולה במדינה. אל על מסכמת את הרבעון השלישי של 2026 עם תוצאות כספיות חזקות והכנסות שיא של כ-1.27 מיליארד דולר, עלייה של כ-18% לעומת הכנסות של 1.07 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
לצד פרסום הדוחות הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-116 מיליון דולר, בפעם השנייה במהלך השנה.
הרווח הנקי של החברה הסתכם בכ-175 מיליון דולר, ירידה של 14% לעומת כ-203 מיליון דולר ברבעון המקביל. באל על מסבירים כי הירידה נובעת בעיקר מהוצאה חד-פעמית של כ-24 מיליון דולר בגין שיערוך אופציית פאנטום.
ה-EBITDAR, מדד הרווח התפעולי לפני הוצאות מסוימות, הסתכם בכ-367 מיליון דולר, עלייה של כ-3% לעומת 357 מיליון דולר אשתקד. זאת למרות התייקרות הדלק והשפעות שליליות של שערי החליפין, שהגדילו את ההוצאות בכ-135 מיליון דולר.
שיעור תפוסה של 95%
גם הפעילות התפעולית המשיכה להתרחב: היצע המושבים גדל ב-9%, שיעור התפוסה נותר גבוה במיוחד ועמד על 95%, וההכנסה למושב משוקלל קילומטר עלתה ב-7%. צבר ההזמנות לסוף הרבעון הגיע לשיא של כ-1.1 מיליארד דולר, גידול של 16% לעומת התקופה המקבילה.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם בכ-161 מיליון דולר, עלייה של 27%. ההון העצמי של החברה הגיע לכ-1.3 מיליארד דולר, והמקורות הנזילים לשימוש הסתכמו בכ-2 מיליארד דולר.
במקביל, מועדון הנוסע המתמיד ממשיך לצמוח ומונה כ-3.78 מיליון חברים, מתוכם כ-561 אלף מחזיקי כרטיסי FLY CARD. שיעור הרכישה המזוהה של חברי המועדון בשנת 2026 עמד על כ-55%.
הדוחות מתפרסמים עם כניסת אל על למדד ת"א-35, וממחישים את המשך התחזקותה הפיננסית של החברה לצד האתגרים בשוק התעופה.







