בין אם נטוס לחופשה בחודש יוני ובין אם בחודש יולי (תלוי את מי אתם שואלים כמובן), דבר אחד בטוח: נמל התעופה בן גוריון של פוסט קורונה הוא לא נמל התעופה בן גוריון של טרום קורונה: בדיקות חום, עטיית מסכות, מצלמות טרמיות, אלכוג’ל בדלפקים, רובוטים מחטאים, מסננים מיוחדים במזגנים ועוד. מבדיקה שערכנו היום (שני) בטרמינל, בו התקיים היום גם סיור של בכירי משרד הבריאות, מתברר שגם תאי העישון הם כעת מחוץ לתחום. מדובר בכל תאי העישון הפזורים בכל הזרועות של הטרמינל וכן בחדרי העישון הצמודים למסעדות. התאים והחדרים הללו סגורים כולם וציבור המעשנים נדרש לצאת אל מחוץ למבנה הטרמינל כדי לעשן.
עם או בלי קשר לקורונה, השבוע פרסמנו כאן לראשונה כי עוה”ד עמוס האוזנר ועומר פיינטוך הגישו לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לאישור תובענה כייצוגית נגד רשות שדות התעופה (רש”ת) להוצאת תאי העישון משטחי הטרמינל ולפצות נוסעים שנחשפו לעישון “הבורח” מתאי העישון בזמן סגירת ופתיחת דלתותיהם על ידי מעשנים נכנסים/יוצאים.
וכך כתבו עוה”ד בתובענה, “בקשה זו נועדה כדי לפצות בגין נזק שנגרם וכן להפסיק תופעה פסולה אך יזומה של עישון מתמשך בשטחים שבשליטת רש”ת ובהחזקתה לרבות ובפרט בטרמינל 3 בנמל התעופה בן גוריון הכל תוך הפרה בוטה ויזומה של האיסור על עישון במקומות ציבוריים”. עוד כותבים עוה”ד, “החשיפה לעישון המזיק באה לידי ביטוי בשטחים הבאים בטרמינל: ראשית, בכניסות אליו וביציאות ממנו; ושנית, בתוך הטרמינל החשיפה הנעשית ביוזמת המשיבה אשר הציבה מספר רב של ‘תאי עישון’, הפזורים בכל שטחי הטרמינל המיועדים להמתנת הנוסעים היוצאים, וזאת באופן הבא: הטרמינל מחולק למספר זרועות, שכל זרוע משמשת למספר עמדות לכניסה למטוסים. בכל אחת מהזרועות מוצבים ‘תאי עישון’ כאלו. כמו כן, קיימים גם מקומות להגשת אוכל ומשקה בהם מותר העישון, ורש”ת דואגת לכך שהם לא יהיו מופרדים משטחי ההמתנה שליד עמדות העלייה למטוס”.
ולא רק נזק לנוסעים יוצאים. לטענת עוה”ד האוזנר&פיינטוך, “מתבצעת חשיפה גם של עובדי הרשות ושל עובדים וספקים אחרים, לרבות של ספקים, עובדי משטרת הגבולות, עובדי רשות המיסים ואחרים לעשן רב בשטחי הטרמינל… התוצאה היא נחשפים הנוסעים היוצאים והנכנסים, וכן העובדים בכל שטח הטרמינל (הפנימי והחיצוני), לרעלי הסיגריות בניגוד לרצונם וזאת משך כל שעות שהייתם או עבודתם, לפי העניין; הכל בניגוד בוטה הן לכוונת החוק והן לתוכנו”. עוד טוענים עוה”ד בכתב התובענה כי לרשות שדות התעופה אסור להציב תאי עישון. “מדובר על רשות ציבורית והחוק למניעת עישון אוסר עליה להקים חדרי עישון וכדומה. רק מחוץ למתחם ומעל 10 מטרים ממנו ובלבד שלא יהיה מטרד עישון משם”.
6 מחשבות על “שוקלים לטוס בקרוב? שקלו גמילה מעישון”
לפחות משהו אחד טוב עשתה הקורונה. מקווה שגם לא יחזירו את התאי עישון האלו חזרה. הנה פתאום זה לא כזה נורא לאסור את העישון בשטחי הטרמינל והמעשנים נדרשים לעשן בחוץ. רשות שדות התעופה יכולה הייתה להימנע מתביעה ייצוגית בעניין הכל כך ברור הזה
טוב מאוד! עכשיו נקווה שלא יוחזרו, גם ככה לפי הכתבה נראה שתאי העישון מנוגדים לחוק. שיצליחו בתביעה גם – רשות שדות התעופה חצופים.
מעניין שפתאום אפשר להוציא את התאי עישון מנתב”ג ולאסור את העישון. התאים האלו נוראיים, ולא רק בגלל הקורונה. עצוב שרשות שדות התעופה חושבת שהקורונה מסוכנת מהעישון. מעישון פאסיבי מתים בארץ 800 איש ו 8000 בכלל. אפשר בכלל להשוות?
והעובדים ומזהמים את האויר בתוך הטרמינל ומחוץ לו וגורמים לסבל רב
התביעה היצוגית היא קשקוש מקושקש.
יש בארץ מעל 20% מעשנים והרוב בדמוקרטיה אינו יכול לחסל את המיעוט.
תאי העישון גם כך הם הכנסת המעשנים לכלוב, לרדת יותר מזה – לא ניתן
ואתה בטח מבין, הפוסט שלך הוא קשקוש. 20% שהורגים את עצמם ואת הרוב עם העישון שהוא גורם התמותה מספר 1 . תתקדם , גם ככה התאים האלו לא חוקיים.