נלחמים בקורונה: ישראייר ואלקטרה מוצרי צריכה יספקו שירותי חיטוי מטוסים
כפי שנחשף בפספורטניוז, ישראייר ואלקטרה מוצרי צריכה הודיעו היום (א') על השקת מיזם משותף לחיטוי מטוסי נוסעים ומטען לקראת חזרת ענף התעופה לשגרת עבודה. כמה זמן לוקח לחטא מטוס נוסעים? ואיזה חומר ישמש לצורך חיטוי המטוסים?
אלקטרה מוצרי צריכה וישראייר יספקו שירותי חיטוי מטוסים. צילום: יוני צברי חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
החברות ישראייר ואלקטרה מוצרי צריכה מאשרות היום (א') את הפרסום בפספורטניוז בדבר כוונת ישראייר להקים מיזם משותף עם חברה נוספת לחיטוי מטוסים. מאלקטרה מוצרי צריכה נמסר היום כי עם התפרצות נגיף הקורונה בישראל, הוחלט בחברה לרתום את כל הניסיון והידע שנצבר בחברה בתחום ולהיכנס לפעילות חדשה של חיטוי מוסדות, בתי עסק, מבנים ובתי אב כנגד נגיף הקורונה. באותה העת, חברת ישראייר, שחיפשה פתרון מקצועי, זמין, בטוח וחסכוני לחיטוי של צי מטוסיה, הציעה לאלקטרה את מניסיונה וקשריה בענף על מנת להרחיב את פעילות החיטוי גם לתחום התעופה, מתוך הבנה שחיטוי המטוס עומד להיות חלק אינטגרלי מהבדיקות וההכנות לקראת הטיסה, בדיוק כמו ביטחון, תדלוק וניקיון. עוד נמסר כי לאחר בדיקה מקיפה שביצעו מהנדסי אלקטרה וישראייר בשיתוף עם אנשי מקצוע בתחום התקינה והתעופה הוחלט לאמץ את חומר החיטוי AEROSENSE שעומד בתקן התעופתי הבינלאומי ems1452 ושאומץ ע"י חברת בואינג לחיטוי מטוסיה כנגד נגיף הקורונה. על פי אלקטרה מוצרי צריכה מדובר ב"חומר החיטוי וההדברה שטרם נעשה בו שימוש בישראל ונמצא כיעיל לשימוש במטוסים שכן הוא לא מייצר קורוזיה, לא מכיל אמוניום רבעוני, הוא בטוח לשימוש ישיר על כל מרכיבי המטוס, אינו מגיב עם חומרים מעכבי בערה, זמן האידוי שלו מהיר, אין שאריות ריח וניתן לפזר אותו באמצעות אידוי קר (ערפול)". מעבר לכך, עלות החיטוי באמצעות ה-AEROSENSE היא זולה משמעותית מכל אלטרנטיבה אחרת שקיימת כיום בענף התעופה. לאחר שהצליחו לקבל את כל האישורים הנדרשים להתחיל ולייבא את החומר ולעשות בו שימוש לחיטוי מטוסים, לרבות אישורן של יצרניות המטוסים בואינג ואיירבס, קיימו השבוע נציגי אלקטרה וישראייר פיילוט בנתב"ג עם חומר זהה לחלוטין לתרכובת של ה- AEROSENSE שיוצר במעבדה מורשית בישראל במיוחד לצורך הפיילוט. במהלך הפיילוט בוצע חיטוי מלא למטוס נוסעים מסוג ATR ומטוס נוסעים שהוסב למטען מדגם איירבס A320 שניהם של ישראייר, הוגדר תהליך עבודה מסודר לביצוע פעולת החיטוי והוגדרו אמצעי בקרה במטרה למנוע מפגעים סביבתיים ובריאותיים. נמסר כי הפיילוט כלל חיטוי תא המטען של המטוס וקבינת הנוסעים (למעט תא הטייס) לרבות תאי האחסון מעל המושבים, שולחנות וידיות המושבים, כיסויי החלונות, חגורות הבטיחות על הכיסאות, דלתות השירותים והשירותים עצמם. תהליך חיטוי המטוסים ערך פחות מחצי שעה כשזמן האידוי נמשך בין 60-90 לדקות מבלי שנשארו סימני ריח או כתמים כלשהם. עוד נמסר כי הפיילוט שבוצע בנתב"ג, עורר עניין בקרב מספר חברות תעופה שכבר ביקשו לבחון את החומר והממצאים שעלו בפיילוט שבוצע במטוסי ישראייר.
אלקטרה מוצרי צריכה וישראייר יספקו שירותי חיטוי מטוסים
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}





