אא

בית המשפט דחה תביעה שהוגשה נגד אל על בטענה לגביית היטל ביטחון שלא כדין

כך נימק ביהמ"ש את החלטתו לבטל את התביעה שהוגשה בסך 612 מיליון שקל: "היטל הביטחון הנגבה ע"י אל על איננו מס או אגרה ואף איננו מעין מס, אלא הוא רכיב מרכיבי מחיר הטיסה ולא מוטלות על גבייתו מגבלות כלשהן"

אל על. צילום: 123rf אל על. צילום: 123rf

בית המשפט המחוזי מרכז דחה בקשה לאיחוד תביעות שביקשו לאשר אותן כתובענה ייצוגית נגד חברת אל על בטענה שחברת אל על גובה תשלום "היטל ביטחון" שלא כדין.

בתביעה נטען בין השאר כי לאור עליית שיעור השתתפות מדינת ישראל בהוצאות הביטחון של אל על עד לשיעור של 97.5%, הרי שאל על לא יכולה לגבות יותר "היטל ביטחון" בשיעור של 8 דולר מקטע טיסה עד לשנת 2015 ומאותה שנה סך של 4 דולר למקטע טיסה. כמו כן נטען, כי על החברה היה להפחית מגביית "היטל הביטחון" להפחיתה, ולהתאים אותה לשיעור השתתפות המדינה בהוצאות הביטחון.

התביעה הוגשה לראשונה במרץ 2018 נגד אל על ושאר חברות התעופה הישראליות. לאחר מכן, הוגשה תביעה מתוקנת נוספת ובקשה לאשר את התביעות לכדי בקשה אחת מתוקנת ומאוחדת לאישור תובענה כייצוגית על סך של כ-612 מיליון שקל.

בפסק הדין שניתן בעניין, נדחתה הבקשה, ואף חייבו את המבקשים בהוצאות של אל על ונקבע, בין היתר, כי "'היטל הביטחון' הנגבה על ידי החברה, איננו מס או אגרה ואף איננו 'מעין מס' אלא הוא רכיב מרכיבי מחיר הטיסה, וכי לא מוטלות על גבייתו מגבלות כלשהן".

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אל על

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: