תל אביב 25°c
ניו יורק 23°c
לונדון 14°c
פריז 15°c
ברלין 13°c
אתונה 27°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

לראשונה מ-2004: חברת כנפיים אינה עוד בעלת עניין באל על

חברת האחזקות בתחום התעופה הנסחרת בבורסת ת"א חדלה להיות בעלת עניין באל על לאחר שמכרה במהלך השבוע האחרון מניות נוספות של החברה וירדה לאחזקה של כ-4.99% בלבד

צילום: shutterstock צילום: shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

לראשונה מאז השתלטה על חברת אל על בשנת 2004, חברת כנפיים כבר אינה בעלת עניין בחברת התעופה.

החברה מכרה השבוע עוד ממניות חברת אל על בבורסת ת"א וירדה לאחזקה של כ-4.99% בלבד בחברת אל על וכאמור מעתה החברה חדלה להיות בעלת עניין באל על.

מאז שרוזנברג נטל את השליטה באל על, חברת כנפיים, הנסחרת בבורסת ת"א, מכרה לו במספר פעימות ממניות חברת התעופה, שהיתה בבעלות כנפיים עד אז.

כיום משפחת רוזנברג מחזיקה נכון להיום, ב-47.64% ממניות החברה בשווי של 319.1 מיליון שקל. למשפחה אופציות נוספות של החברה בשווי של 155.9 מיליון שקל. הציבור מחזיק ב-52.36% ממניות אל על, הנסחרת בבורסת ת"א בשווי של 669.876 מיליון שקל, נכון ליום המסחר האחרון של השבוע ת"א ה-16 בנובמבר 2023.

מתחילת השנה מניית החברה עלתה ב-3%, אך מתחילת נובמבר שווי החברה המשיך לרדת בעוד 7.90% בגלל המלחמה.

מניית אל על סיימה את 2021 בשווי של כ-362 מיליון שקל. בגלל הקורונה היא רשמה ירידה של כ-59%, ואילו את 2022 היא סיימה בשווי של כ-559 מיליון שקל.

בתחילת 2023 מניית החברה זינקה לשווי של כ-748 מיליון שקל.

מניית כנפיים נסחרת כיום בבורסת ת"א ב-143.277 מיליון שקל, כאשר היא מחזיקה ב-49.9% מחברת TUS הקפריסאית, שנאלצה להפסיק את טיסותיה לישראל בהיעדר ביטוח. המלחמה פגעה משמעותית בפעילות החברה, שהייתה מבוססת על טיסות בקו לישראל.

יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אל עלכנפיים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: