400 יינות ביומיים: ביקרנו בפסטיבל היין הראשון לעונה בכרתים
פסטיבלי יין, שמן וגידולים אחרים מסמלים ביוון את סיום עונת החורף ותחילת האביב והעונה התיירותית. ביקרנו בפסטיבל היין הראשון לעונה בכרתים, ושמענו על תיירות היין המתפתחת, החידושים בתחום ולמה היינות המקומיים נחשבים למוצלחים במיוחד? צפו בכתבה
איך יודעים שבא אביב (בכרתים)? מסתכלים על שלטי החוצות שמזמינים לפסטיבל היין של קולימברי, העיירה הנמצאת כרבע שעה מערבית לחאניה.
במלון AVRA המפואר שעל חוף הים, נפתח אתמול (שבת 25.2.24) פסטיבל היין השנתי והפסטיבל הגדול הראשון לעונה הנקרא "OiNotika" בו הציגו 35 יקבים את מיטב תוצרתם מיינות אדומים מיוחדים, דרך הלבנים והמבעבעים הקיציים ועד ליינות הקינוח.
אל המבחר האדיר, בסך הכל 400 סוגים שונים של יין מכל היקבים ביחד, הצטרפו גם מספר יצרנים טכנולוגיים שהציגו בין היתר פיתוחים חקלאיים חדשים המשביחים את זני היין, יצרני בקבוקים ופקקים חדשניים ויוקרתיים וכמובן גם גבינות, כי אי אפשר בלי.
פגשנו את נשיא "Wines Of Crete", איגוד יינות האי שמארגן את האירוע ואת אנשי היקבים המקומיים שעבורם מדובר בהרבה יותר מעסק משפחתי שעובר מדור לדור, אלא באהבה אמיתית לאדמה, לענבים וכמובן ליין שהם מייצרים.
בהמשך העונה יתקיימו פסטיבלי יין נוספים בהרקליון וברת'ימנו שבכרתים וגם ברחבי קפריסין. עקבו אחרי הפרסומים שלנו בפספורטניוז כדי לדעת יותר על פסטיבלי היין ופסטיבלים אחרים לאורך העונה המתקרבת - וצפו כאן בסיבוב שערכנו בפסטיבל והצלחנו לצלם למרות הכמויות הנאות של היין שזרמו באולם.