שר התיירות למלונאים: "מטפל בביטול פטור מע"מ התיירים"
השר כץ שהבטיח ש"זה לא יעבור", ביקש מהמלונאים לא להתערב בחוק ההסדרים שהאוצר רוצה להעביר במסגרת תקציב המדינה, לפיו התיירים יצטרכו לשלם מע"מ בישראל
שר התיירות חיים כץ העביר מסר למלונאים: "אל תתערבו בעניין ביטול הפטור ממע"מ לתיירים", כפי שרוצים במשרד האוצר במסגרת תקציב המדינה לשנת 2025.
המלונאים זועמים על כוונות האוצר, ומבחינתם פקידי האוצר מנותקים מהמציאות, אך השר כץ שהבטיח להם שהוא ידאג לכך ש"זה לא יעבור", ביקש כי לא יעסקו בכך ו"יתנו לו לטפל בעצמו".
המלונאים שסומכים על כוונות השר כץ, כפי שכבר הוכיח בעבר, החליטו לא להתערב בצורה ישירה ולתת לו לעשות את העבודה כפי שביקש מהם, כדי לא להפריע לו בפעילותו.
כפי שפרסמנו, למרות שלא נראה שבעתיד הקרוב התיירים יחזרו לישראל בעקבות המלחמה המתמשכת, כאשר רוב חברות התעופה הזרות אף הפסיקו לטוס לישראל וממנה, במסמך הגברת היעילות המשקית בענף התיירות - פקידי האוצר נתנו נימוקים למה צריך לבטל את הפטור.
האוצר: "אין הצדקה לסבסוד ממשלתי לענף"
בין השאר כתבו באוצר: "פוטנציאל הגבייה עומד על כ-2.5 מיליארד שקל, אולם בהתחשב ברמת התיירות הנמוכה בגלל המלחמה, תוספת הכנסות המדינה ממסים צפויה לעמוד על כ-750 מיליון שקל בשנת 2025. בטווח הבינוני, בהנחה שהתיירות חוץ תחזור להיקפה בשנת 2019, צפויה תוספת גבייה של הסכום המלא".
עוד מציינים במסמך כי "מניתוח של אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר ומניתוח דומה שנערך על ידי בנק ישראל, עולה כי סך ההשפעות החיצוניות הקשורות לענף התיירות הזרה אינו חיובי ואינו מצדיק סבסוד ממשלתי (או תמיכה דרך הטבות מס ייעודיות). בנוסף, ביטול הסבסוד צפוי אמנם להפחית בשיעור מסוים את היקף התיירות הזרה לצד פגיעה בתוצר הריאלי של ענף התיירות, אך הגידול הצפוי בהכנסות המדינה הוא גדול פי כמה, כך שבסך הכל ביטול הפטור יביא לגידול של כ-300 מיליון שקל בתוצר הריאלי של מדינת ישראל".
עוד הוסיפו כי "בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות לגיוס הכנסות מדינה, ביטול מע"מ 0 על תיירות צפוי לתמוך בקצב צמיחת המשק בהשוואה להעלאת מיסים כגון מס הכנסה או מס חברות שצפויים להאט את קצב צמיחת התוצר".
פקידי האוצר אף סבורים כי "על פי עבודת המחקר, בעקבות ביטול הפטור, צפויה עליה במחירי חבילה ממוצעת לתייר בכ-96$. עליה זו במחיר צפויה להוביל לירידה של כ-2.2% במספר התיירים הזרים ביחס לפוטנציאל התיירים התיאורטי שהיה עשוי להגיע לישראל מדי שנה. עם זאת, לאור קצב הגידול הטבעי של מספר התיירים הנכנסים לארץ, לא צפויה פגיעה ריאלית בענף".
המלונאים לא מבינים עד כה, על סמך אילו נתונים החליטו פקידי האוצר לקבוע את מה שכתבו, כאשר ברור לכל כי ייקח זמן רב לשקם את התיירות כפי שהייתה לפני 7 באוקטובר - אפילו מספר שנים, אם אכן זה יקרה.