מנכ"לית אל על: "הוכחנו יכולת מול אתגרים לאומיים, המחירים מוקפדים"
דינה בן טל גננסיה התייחסה לפרסום הדוחות הכספיים של אל על לשנת 2024, המלמדים על רווחי שיא של כל הזמנים לחברה: "נמשיך לפעול על מנת לאפשר לקהל נוסעינו לסמוך עלינו, שתמיד נהיה שם ברגע האמת"

"שנת 2024 הציבה בפנינו אתגרים לאומיים ועסקיים מורכבים, אך הוכחנו את יכולתנו להתמודד עמם בהצלחה. למרות האתגרים, הצלחנו לשמור על הגשר האווירי בין ישראל לעולם בתקופת מלחמה רב זירתית, לצד המשך מימוש התוכנית האסטרטגית".
כך אומרת היום (ד', 12.3.25) דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל על, עם פרסום הדוחות השנתיים של החברה. "ההצלחות האלה לא היו מתאפשרות ללא הירתמות של כלל אנשי אל על המסורים, שלאורך כל התקופה פועלים לילות כימים כדי לאפשר את הרציפות התפקודית של החברה".
עוד הוסיפה מנכ"לית החברה כי "אל על פעלה לאורך כל המלחמה במדיניות מחירים מוקפדת, תוך קביעת מחירי מקסימום וקיבוע מחירים אחידים למספר יעדים. פעולות אלה הוכיחו עצמן וניתן לראות שב-2024 ישנה עלייה ממותנת של 14% בלבד במחיר הממוצע לנוסע, ביחס לשנת 2023".
בן טל גננסיה התייחסה אף לעתיד החברה ואמרה: "מטרתנו להמשיך ולשמור על יציבות פיננסית ולהביא לצמיחת החברה בכל התחומים. נמשיך לדבוק ביישום התוכנית האסטרטגית, אותה אנו מעדכנים ומאריכים כיום, על מנת להביא את אל על להצלחה גלובלית בכל תחומי התיירות והתעופה, בדגש על השוק האירופאי והאמריקאי".
מנכ"לית החברה בירכה על חזרת החברות הזרות ואמרה: "ממשיכים לבסס את מעמדה של אל על כחברת תעופה ישראלית חזקה ומובילה, התורמת לכלכלת המדינה ולחברה בישראל. נמשיך לפעול על מנת לאפשר לקהל נוסעינו לסמוך עלינו, שתמיד נהיה שם ברגע האמת״.

כפי שפרמסנו הבוקר, אל על הציגה שנת שיא, עם שבירת כל השיאים. הרווח הנקי זינק בכ-367% לסך של כ-545 מיליון דולר לעומת רווח של כ-117 מיליון דולר בשנת 2023. ההכנסות צמחו לסך של כ-3.432 מיליארד דולר לעומת כ-2.503 מיליארד דולר אשתקד, גידול של כ-37% בסך של כ-929 מיליון דולר.
ינקלה שחר, סמנכ"ל הכספים של אל על אמר כי "אנו מסכמים רבעון נוסף ושנה נוספת של צמיחה, הנובעת בין היתר מעלייה בהיקפי הפעילות ומאחוזי התפוסה הגבוהים, לצד ניהול מוקפד של רשת הנתיבים ושימור תוכנית ההתייעלות. מתחילת שנת 2024 חיזקנו משמעותית את הפרופיל הפיננסי של החברה, שיפרנו את הנזילות והפחתנו דרמטית את יתרת החוב הפיננסי נטו, שעומד על כ-75 מיליון דולר בלבד".
עוד הוסיף סמנכ"ל הכספים: "זו היא שנת שיא עבור אל על, שעומדת בפני מימוש תוכנית הצטיידות רחבת היקף, ועדיין תשמור על רמת חוב נמוכה כך שיחס חוב ל-EBITDA יהיה נמוך מ-3. אנו צופים כי החברה תחצה בשנת 2030 את רף 4 מיליארד דולר בהכנסות".