תל אביב לא עוצרת: המסעדות החדשות של 2025 שכבר הפכו ללהיט
למרות יוקר המחיה והמצב הביטחוני – סצנת הקולינריה בתל אביב ממשיכה לפרוח. מ"רובע א'" של אבייתר מלכה ועד "בית גולדברג" ברוטשילד: המקומות החדשים שמושכים קהל ורשימות המתנה כבר מהשבוע הראשון

2025 התחילה עם לא מעט מקומות חדשים שעשו באז רציני והיא ממשיכה לייצר אטרקציות קולינריות חדשות ומצליחות, למרות המצב המדיני והחברתי.
מצד אחד אנשים מעט מיואשים ומצד שני הם רוצים לשכוח מהצרות ולצאת לאכול ולשתות. לא אוכל לומר לכם מה יהיה הטרנד של 2025 אבל אין מה לומר שהשנה הזו נפתחת עם שפע מרתק של מקומות חדשים ומצליחים
קבלו את המסעדות שבעיני עושות שינוי בסצנה הקולינרית בתל אביב.
רובע א'
המסעדה החדשה של אבייתר מלכה, השף של וינונה פוראבר וזוכה משחקי השף, עושה באז לא קטן מכמה סיבות. הראשונה זו אבייתר מלכה והוא שף שיודע לקלוע בדיוק לטעם הישראלי, יש לו אוכל נהדר, יצירתי בלי שואו ועם חומרי גלם הכי מקומיים שיש. שנית המסעדה היא כשרה ונפתחה על חורבות המסעדה של רובושון שניסתה ונכשלה בתל אביב ועל כן לא מעט חיכו לראות האם אבייתר יצליח במקום שרובושון נכשל והוא אכן הצליח.
המסעדה מצליחה להגיש אוכל אשדודי בסטייל תל אביבי ובעיקר טעים מאד, לצד סצנת קוקטיילים מושקעת וזה שהיא כשרה הפך אותה ליותר טרנדית ממה שציפינו.
א׳-ה׳ 18:00-01:00 מלון אלקונין, לילינבלום 9, תל אביב לכתבה המלאה על המסעדה

בית גולדברג
הלוקיישן של בית גולדברג הוא אחד הלוקיישנים הכי חמים של תל אביב. מדובר על פינת רוטשילד ויבנה - פינה עמוסה ותל אביבית המציעה נוף לשדרה המפורסמת של תל אביב ולשפע של קהל אקלקטי. בקיצור דינר ושואו.
אחרי שנים בה שכנה בלוקיישן הזה מסעדת מוזס, לקחו את המקום קבוצה אחרת שפתחו את קפה פטיט וכמה חודשים אחרי, מישהו הבין שזה לא עובד, פטיט נסגר ובית גולדברג נפתח באותה פינה.
ההצלחה הייתה מיידית, אם בגלל התפריט הקליל וסגנון הבראסרי לייט או ההנחה המפנקת שהמקום מגיש מידי יום כולל שבת. כך או כך, רשימות ההמתנה למקום כבר התחילו ועכשיו עם הבראנץ החדש במקום, הן רק יגדלו. כי אין כמו להתמקם עם דרינק ביד אל מול רוטשילד ולהנות מהנוף. תל אביב בשיאה.
רוטשילד פינת יבנה. לא כשר לכתבה המלאה על המסעדה

גרייס מבית פאסטל
מסעדת פאסטל היא אחת המסעדות הוותיקות והמצויינות בתל אביב, שעוד מצליחה לשמור על פיין דיינינג בעולם שבו יוקר המחיה שחק כל פינה טובה.
שף המסעדה גל בן משה בעל כוכב המישלן ממסעדתו בברלין והבעלים של פאסטל איציק חנגל, פתחו לאחרונה את גרייס - נישה קטנה ומהודקת הממוקמת בתוך המסעדה בחלל נפרד שם יציע השף תפריט טעימות מיוחד ומפואר לצד דרינקים ויינות.
בגרייס יש 18 מקומות ישיבה בלבד וברי המזל שיצליחו להכנס יהנו מתפריט טעימות של כ- 10 מנות המספרות את התחנות שעבר השף במשך חייו ויכלול משקה פתיחה וליווי של יינות במחיר של כ- 700 שקלים לאדם.
בין המנות שתוכלו לחוות: קלמרי ממולא אנדויה טלה עם יוגורט ברוטב טארה יפני; פרפה פטה ומרמלדת ועגבניות עם ג'לי פטל ובלסמי; ביף וולינגטון עטוף בדוקסל פטריות ומנגולד, ועוד.
גרייס. מסעדת פאסטל מוזיאון תל אביב

אדמתי
מסעדת אדמתי רוצה להביא משהו אחר לסצנת האוכל בתל אביב. לא רק לדבר מקומיות אלא ממש לייצר מקומיות. כל התפריט סובב סביב יצרנים וחקלאים, כל משקה כל מנה בנויים אחרת, עם המון רבדים וטעמים ומחשבה כגון קינוח מטריף של טארט טאטן שורש סלרי. תפריט יינות מקומי שנבחר גם הוא ממקום של לגימה שונה ולא עוד יקב מוכר, קוקטיילים עם טוויסט ושמות של שירים של אלכסנדר פן, עיצוב רגוע והמון רצון לעשות משהו קצת אחר.
לדעתי אדמתי היא ברבור שחור, מקום שייקח לו זמן עד שיקלטו אותו אז הוא יתפוצץ. כרגע זו ההזדמנות שלכם לבוא ולחוות ביסים נהדרים בלי רשימות המתנה ואנשים טרנדיים: פחזניות מלוחות ממולאות בגבינת גפן עם פרג וסומאק; בריוש צלוי עם פרפה כבדים וריבת דלעת וחזרת; שקדי עגל צלויים עם קייל, טבחה ורוטב ורמוט של יוליוס ועוד.
אדמתי. רוטשילד 15, תל אביב יפו. לא כשר לכתבה מלאה על המסעדה
