תל אביב 26°c
ניו יורק 23°c
לונדון 15°c
פריז 17°c
ברלין 15°c
אתונה 27°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

הקלפים לא מסתדרים: לאס וגאס רושמת צניחה דרמטית בתפוסת המלונות והכנסים

"עיר החטאים" שניסתה לשנות את תדמיתה ל"עיר לכל המשפחה" והציגה שלל מופעים ואטרקציות חדשות בשנים האחרונות, סופגת מכה קשה: ביוני 2025 נרשמה ירידה של יותר מ-11% בתיירות לעיר. אז מה קורה למקום שהכל מותר בו ואיך מנסים לשפר את המצב?

צילום: SHUTTERSTOCK צילום: SHUTTERSTOCK

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

היא נחשבת לאחת הערים הפופולריות ביותר בארצות הברית, הן בקרב תיירים המגיעים מחוץ לארצות הברית והן בתיירות הפנים. במשך שנים היא הייתה המודל עבור ערי התיירות האחרות בארצות הברית ל"איך עושים את זה נכון". אבל בתקופה האחרונה משהו קורה בלאס וגאס.

עיר ההימורים, שזכתה בעבר לתואר "עיר החטאים" וניסתה לשנות את תדמיתה באמצעות קמפיין שהגדיר אותה כ"עיר לכל המשפחה", ספגה בחודש יוני 2025 ירידה חדה של 11.3% בתפוסת המלונות. ממוצע התפוסה באמצע השבוע ירד ב-7.1% ובסוף השבוע ב-3.7%. את כלל הנתונים סיפקה רשות הכנסים והמבקרים של לאס וגאס.

קמפיין נמל התעופה של וגאס (צילום: Harry Reid International Airport)קמפיין נמל התעופה של וגאס (צילום: Harry Reid International Airport)

למרות ניסיונות להגדיר זאת "תופעה כלל ארצית" בארצות הברית ו"עונת מעבר" על ידי כמה ממומחי התיירות המקומיים שם, ניכר שמשהו קורה בעיר.

אם ביוני 2024 התארחו במלונות 3.49 מיליון איש, הרי שהשנה היו אלה 3.09 מיליון. גם בתחום הכנסים המאוד משמעותי לווגאס, חלה ירידה של 10.7% בתפוסה - מ-419,300 איש ב-2024 ל-374,600 בחודש יוני השנה.

אז מה עושים?

כאמור, יש מי שמנסים להסביר בארצות הברית את הירידה במגמה כלל ארצית, אך בעיר כבר חוששים להישאר מאחור ויוצאים במבצעים והטבות לאורחים.

צילום: עמית קוטלרצילום: עמית קוטלר

ממחירים שצונחים לכ-70$ ללילה בעונת הקיץ לחדר במלון 5 כוכבים ועד לחנייה חינם, ארוחות ושלל הטבות אחרות, המלונות מחזרים אחרי הנופשים שהולכים ונעלמים בכל דרך אפשרית. חדשות מאוד לא טובות עבור מי שהימרו ובענק על העיר, רשת "הארד רוק" שמקימה בימים אלה את המלון החדש שלה שם.

הדמיה: HARD ROCKהדמיה: HARD ROCK

אגב, השבוע ממש הושק מופע דיסקו בסגנון שנות ה-70 במלון LINQ הפונה לקהל הצעיר יחסית בעיר, כחלק מהניסיון לחדש עבור קהל האורחים.

אבל המופע הגדול של וגאס בעונה הזו, שאו-טו-טו מסתיים, הוא זה של להקת הבקסטריט בויז, שהפך למופע המדובר בעולם המתקיים באולם ה-SPHERE החדש בווגאס (עוד ניסיון להמציא מחדש את העיר, שבינתיים דווקא זוכה להצלחה מסחררת אחרי הופעות של U2, ה-Eagles וכעת כאמור הבקסטריט בויז). בעונת החורף תכבוש את במות מלון סיזר'ס פאלאס הזמרת דולי פרטון, עבור הקהל המסורתי והמבוסס של העיר.

הה

אז האם מדובר במכה קלה במכונת המזל או במגמה שבה קהל התיירים בארצות הברית מחפשים משהו קצת שונה מעיר הנופש המיתולוגית? יכול להיות שנצטרך עוד כמה חודשים כדי להבין לאן נושבת הרוח במדבריות נבאדה.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: לאס וגאסמלונאות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: