תל אביב 30°c
ניו יורק 18°c
לונדון 17°c
פריז 18°c
ברלין 14°c
אתונה 33°c
לרנקה 32°c
דווחו לנו
אא

המדינה הצטרפה להסכמי אברהם - אזהרת המסע טרם הוסרה

למרות הודעת טראמפ על הצטרפותה של קזחסטן להסכמי אברהם, המטה לביטחון לאומי טרם הסיר את האזהרה לישראלים: "מומלץ להימנע מנסיעות שאינן חיוניות". ומה עלה בגורל טיסות החברה הלאומית לארץ?

אלמטי, קזחסטן. צילום: Shutterstock אלמטי, קזחסטן. צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

אם חשבתם לטוס ולבקר באלמטי או באסטנה, לאור הצטרפותה של קזחסטן להסכמי אברהם, יכול להיות שעדיף לכם שתחשבו שוב.

למרות הודעתו של הנשיא טראמפ על הצטרפותה של מדינת הענק, התשיעית בגודלה בעולם, להסכמי אברהם - אזהרת המסע לישראלים טרם הוסרה מקזחסטן.

על פי המטה לביטחון לאומי, קזחסטן מוגדרת כמעט בדרגת האזהרה החמורה ביותר, רמה 3, לפיה "יש להימנע מנסיעות שאינן חיוניות".

במל"ל מסבירים כי "בעקבות מלחמת חרבות ברזל, ישנה עלייה משמעותית בעוינות כלפי ישראלים ויהודים ברחבי העולם, במוקד: מחאות, הסתה ותקריות אנטישמיות. כמו כן, קיימת עלייה במוטיבציה של גורמי טרור לפגוע בישראלים או יהודים השוהים במדינה. לאור זאת, מומלץ לשקול נסיעות שאינן חיוניות למדינה זו". טרם ברור האם אזהרת המסע תוסר, או לפחות תופחת, לאורך הצטרפות המדינה להסכמים.

"מדינות עומדות בתור כדי להצטרף להסכמים"

אמש פרסם טראמפ ברשת החברתית שלו, Truth: "קיימתי שיחה נהדרת בין ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, לנשיא קאסים-ג'ומארט טוקייב, מקזחסטן. קזחסטן היא המדינה הראשונה בקדנציה השנייה שלי שהצטרפה להסכמי אברהם, הראשונה מבין רבות. זהו צעד משמעותי קדימה בבניית גשרים ברחבי העולם. מדינות נוספות עומדות בתור לאמץ שלום ושגשוג באמצעות הסכמי אברהם שלי. בקרוב נכריז על טקס חתימה כדי להפוך אותו לרשמי. עוד הרבה צפוי לבוא באיחוד מדינות למען יציבות וצמיחה - התקדמות אמיתית, תוצאות אמיתיות. אשרי עושי השלום!".

קזחסטן, כאמור מהמדינות הגדולות בעולם, נחשבת למדינה מרתקת ויפהפייה עם נופי טבע עוצרי נשימה. הרבה ירוק, נהרות ואגמים, הרי ענק, כפרים אותנטיים, שמורות טבע ועיר מרכזית (אלמטי) שוקקת חיים ובה שלל מסעדות, קניונים, מוזיאונים, שווקים וחיי לילה תוססים.

אייר אסטניה. צילום: shutterstockאייר אסטניה. צילום: shutterstock

חברת התעופה הלאומית של קזחסטן, אייר אסטנה (Air Astana) המיוצגת בישראל על ידי אופן סקיי, הכריזה בחודש יוני 2023 על תחילת טיסותיה לתל אביב, ואף קיימה טיסת בכורה שכללה קבלת פנים חגיגית בנתב״ג, עם טקס זרנוקי מים. זמן קצר לאחר מכן פרצה המלחמה, החברה עצרה את טיסותיה וטרם חידשה אותן עד היום.

החברה מחזיקה צי של יותר מ-30 מטוסים, עם רוב מכריע של מטוסים צרי-גוף. אייר אסטנה מחזיקה גם בחברת הלואו-קוסט FlyArystan שלה עשרות מטוסים צרי גוף נוספים. ממש השבוע, ביצעה החברה הזמנה למטוסי דרימליינר 787 מבואינג.

אגב, למרות ההכרזה על הצטרפותה להסכמי אברהם, קזחסטן מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל כבר עשרות שנים, ומפעילה שגרירות בתל אביב. הצטרפותה להסכמי אברהם הינה אמנם סימבולית אך בעלת משמעות עסקית-כלכלית.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קזחסטןהסכמי אברהםדונלד טראמפהמטה לביטחון לאומי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: