תל אביב 34°c
ניו יורק 22°c
לונדון 21°c
פריז 23°c
ברלין 21°c
אתונה 36°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

"הרכש הגדול בתולדותיה": המצטרפת להסכמי אברהם בדרך לשדרוג תעופתי משמעותי

חברת התעופה הלאומית של קזחסטן, Air Astana, הכריזה על מבצע הרכש הגדול ביותר בתולדותיה: 15 מטוסי דרימליינר - בואינג 787 ועוד 3 מטוסים חכורים מדגם זה. ומה יעלה בגורל הטיסות לתל אביב?

מטוס 787 של אייר אסטנה. צילום הדמיה: בואינג מטוס 787 של אייר אסטנה. צילום הדמיה: בואינג

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

יצרנית המטוסים בואינג וחברת התעופה הלאומית של קזחסטן, אייר אסטנה, הודיעו אתמול (6.11.25) כי החברה הקזחית תרכוש עד 15 מטוסי 787 דרימליינר כדי להרחיב ולחדש את צי מטוסיה. על פי הודעת בואינג, "ההסכם לרכישת מטוסי 787-9 נוספים יאפשר לאייר אסטנה להרחיב את פעילותה ולשפר את חוויית הנוסעים".

הלילה נודע כי קזחסטן היא המצטרפת החדשה להסכמי אברהם, הודעה שמסר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאחר שיחה עם ראשי הממשלה של ישראל ושל קזחסטן.

ההזמנה של אייר אסטנה, המיוצגת בישראל על ידיד אופן סקיי, היא רכישת המטוס הגדולה ביותר שלה עד היום, שעל פי הודעת החברה אמורה לייצר 20,000 מקומות עבודה ברחבי ארה"ב. עם שלושה מטוסי 787-9 חכורים נוספים, צי ה-787 של אייר אסטנה יגדל עוד יותר, ל-18 מטוסי 787-9.

"אייר אסטנה מחויבת אסטרטגית להגברת הפעילות שלה ממרכז אסיה והקווקז לאסיה, אירופה ושאר העולם בעשור הקרוב, עם הגעתו של מטוס הבואינג 787-9 דרימליינר הראשון בשנה הבאה שתסמן את תחילתו של שלב פיתוח מרגש זה", אמר פיטר פוסטר, מנכ"ל אייר אסטנה. "עם תא נוסעים ידידותי, יעילות דלק וגמישות טווח טיסה, הצי של עד 18 מטוסי בואינג 787-9 נועד להפוך להצלחה יוצאת דופן עם חברת התעופה ועם נוסעיה".

אייר אסטנה מפעילה כיום שלושה מטוסים רחבי גוף מהדור הישן, בואינג 767. חברת התעופה תשתמש במטוס ה-787-9 היעיל ובו 303 נוסעים, כדי להגדיל את הקיבולת בקווים הקיימים שלה ואף תשקול אפשרות להתרחבות לצפון אמריקה.

"מטוסי בואינג היו חלק בלתי נפרד מפעילותה של אייר אסטנה מתחילת הדרך, ואנו גאים בכך שה-787 יתמכו בחשיבותה הגוברת של מרכז אסיה בתעופה", אמר פול ריגי, סגן נשיא מכירות מסחריות של בואינג לאירואסיה והודו. "החלטתה של אייר אסטנה להרחיב את צי המטוסים שלה עם ה-787-9 תואמת את חזונה לשיפור היכולות התפעוליות והיעילות תוך שיפור היצע השירותים שלה".

ומה עם הטיסות לישראל? חברת התעופה הלאומית של קזחסטן הכריזה בחודש יוני 2023 על תחילת טיסותיה לתל אביב, ואף קיימה טיסת בכורה שכללה קבלת פנים חגיגית בנתב״ג, עם טקס זרנוקי מים. זמן קצר לאחר מכן פרצה המלחמה, החברה עצרה את טיסותיה וטרם חידשה אותן עד היום.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אייר אסטנהבואינגבואינג 787דרימליינר

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: