זעם בלשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל: לאפשר לתיירים לצאת מכאן בטיסות חילוץ
בלשכה תוקפים את החלטת משרד התחבורה שלא לאפשר לאלפי תיירים השוהים בישראל לצאת בטיסות המחזירות ישראלים וממריאות ריקות בחזרה לחו"ל. "החלטה בלתי סבירה המפרה חוקים ותקנות בינלאומיות"
יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל. צילום: יח"צ חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ראשי לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל זועמים על החלטת משרד התחבורה והשרה מירי רגב, שלא לאפשר לאלפי תיירים השוהים כעת בישראל לצאת בטיסות המחזירות ישראלים וממריאות ריקות בחזרה לחו״ל.
"החלטה בלתי סבירה שהופכת את התיירים לשבויים בעל כורחם בישראל ומפרה חוקים ותקנות בינלאומיות שישראל מחויבת אליהם", כך הלשכה. "ההחלטה לאסור על תיירים לעזוב את ישראל בטיסות החילוץ, מנוגדת לדין הבינלאומי, פוגעת בכבוד האדם וחירותו וגורמת בפועל נזק תדמיתי נוסף לישראל".
עוד מסרה הלשכה כי החלטת משרד התחבורה, להפוך תיירים לשבויים בעל כורחם, מהווה הפרה בוטה בלתי צודקת ובלתי סבירה של הדין הבינלאומי המחייב. החלטת משרד התחבורה מהווה הפרה של שורה של אמנות וחוקים בינלאומיים וביניהם: האמנה הבינלאומית לזכויות אזרחיות ומדיניות (ICCR), הכרזה על זכויות האדם (UDHR), מגילת זכויות התייר של ארגון התיירות הבינלאומי. המשפט הבינלאומי הכיר זה מכבר בכך שמדינות חייבות לאפשר ליחידים לצאת משטחן ואין הן יכולות להפוך אדם שנכנס כחופשי לשבוי בתוכה.
"המצב שנוצר שבו ישראלים טסים אל הארץ בעוד תיירים זרים אינם מורשים לנצל טיסות חוזרות ריקות, אינו ניתן להצדקה משפטית, מוסרית או תקשורתית", מסרה הלשכה, "משרד התיירות עשה ועושה את חלקו בצורה ראויה לשבח הפעלת מערך הסעות מסודר למעברי הגבול היבשתיים. אולם הדרך היבשתית אינה מתאימה לכלל האוכלוסיות האמורות, ואינה יכולה להוות תחליף לאפשרות יציאה אווירית מסודרת לתיירים שנקלעו למצוקה", כך הלשכה.
בלשכה אומרים עוד כי ההחלטה לא לאפשר לתיירים לעזוב בטיסות חוזרות ריקות מוסיפה עומס על מערכות התמיכה בתיירים, מכבידה על השגרירויות הזרות ומייצרת תקריות דיפלומטית מיותרות ומזיקות. כבר היום ישנם מדינות ששלחו צוותים דיפלומטיים לישראל לטפל בתיירים שמדינת ישראל נכשלת בטיפול המצופה ממנה כמדינה מתוקנת.
"לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל קוראת למשרד התחבורה לפעול לאלתר ולתת היתר מידי לתיירים זרים לטוס בטיסות החילוץ המחזירות ישראלים ארצה ושבות ריקות לחו״ל. עדיפות לאוכלוסיות פגיעות: קשישים, חולים הזקוקים לטיפול רפואי, וכל מי שנסיבותיו מחייבות חזרה דחופה. הקמת מנגנון תיאום בין משרד התחבורה, משרד התיירות ושגרירויות ישראל בחו"ל להנחית את חברות התעופה לאפשר הסעת תיירים בחזרה לארצות מוצאם", מסרה.
יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת: "מדינה אחראית אינה נמדדת רק בכך שהיא פותחת את שעריה לתיירים, אלא גם בכך שהיא מבטיחה את יכולתם לעזוב כאשר הם מבקשים זאת. ישראל חתמה על האמנות הבינלאומיות המגנות על חופש התנועה של כל אדם. ההחלטה הנוכחית מנוגדת לאמנות הללו, מנוגדת לאינטרסים לאומיים של ישראל, ומנוגדת לכל היגיון כלכלי ומוסרי. אנו קוראים לשרת התחבורה לתקן את המצב עוד היום״.
על חשיבות הדברים דיבר אתמול ליאור גלפנד, יו"ר לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל, בראיון לפספורטניוז.






