תל אביב 23°c
ניו יורק 16°c
לונדון 10°c
פריז 5°c
ברלין 5°c
אתונה 14°c
לרנקה 21°c
דווחו לנו לוח טיסות
אא

מכה ל-Emirates: מספרי המשבר נחשפים - צניחה דרמטית ברווחים

על רקע המלחמה האזורית והתייקרות הדלק הסילוני, רווחי הקבוצה צנחו ב-66% - שהם 1.1 מיליארד דולר לפני מס. ההכנסות ירדו ב-12%, אך פעילות המטען הציגה צמיחה משמעותית

מטוס A380 של Emirates. צילום: Emirates מטוס A380 של Emirates. צילום: Emirates

במקביל לפרסום הדו"ח של אל על הישראלית, קבוצת Emirates פרסמה את תוצאותיה הכספיות למחצית הראשונה של שנת הכספים 2026-27, שהסתיימה ב-30 בספטמבר, ודיווחה על רווח לפני מס של 4.1 מיליארד דירהם (כ-1.1 מיליארד דולר) - ירידה של 66% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הכנסות הקבוצה הסתכמו ב-66.2 מיליארד דירהם (18 מיליארד דולר), ירידה של 12%.

התוצאות הושפעו מהמלחמה במפרץ, מהגבלות וסגירות של מרחבים אוויריים ומהתייקרות חדה במחירי הדלק הסילוני, שהוכפלו לעומת המחצית המקבילה אשתקד. למרות זאת, הקבוצה שמרה על רווחיות ועל יתרות מזומנים של 54.1 מיליארד דירהם (14.7 מיליארד דולר).

חברת התעופה עצמה רשמה רווח לפני מס של 3.7 מיליארד דירהם (מיליארד דולר), ירידה של 68%, והכנסות של 56.9 מיליארד דירהם - ירידה של 13%. בתקופה הנסקרת הטיסה החברה 21.8 מיליון נוסעים, 22% פחות מבמחצית המקבילה. תפוסת המושבים עמדה על 72%, לעומת 79.5% אשתקד.

חזרה לפעילות כמעט מלאה

נכון לסוף ספטמבר הפעילה אמירייטס 91% מרשת הנתיבים שלה טרם השיבושים, עם קווים ל-150 נמלי תעופה ב-78 מדינות וטריטוריות. במקביל, פעילות המטען הציגה ביצועים בולטים: הכנסות SkyCargo זינקו ב-52%, אף שכמות המטען שהובלה נותרה כמעט ללא שינוי, עם 1.2 מיליון טונות.

חברת שירותי התעופה dnata רשמה רווח לפני מס של 410 מיליון דירהם (112 מיליון דולר), ירידה של 51%, והכנסות של 11 מיליארד דירהם - ירידה של 7%.

יו"ר ומנכ"ל הקבוצה, השייח' אחמד בן סעיד אל מכתום, ציין כי הביקוש מצד הלקוחות נותר יציב והודה לממשלת איחוד האמירויות על סיועה בחידוש הפעילות האווירית.

לדבריו, הקבוצה תמשיך להשקיע בצי המטוסים, במוצרים ובשירותים, תוך התמודדות עם מחירי הדלק והתנודתיות האזורית.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: Emiratesאמירייטסדוחות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: