פסטיבל 'ביכורי יין וגבינות'
הפסטיבל יערך במתחם קמפוס הנמל בחיפה, במהלך שני ערבים 19-20 במאי. עשרות ייננים ויקבי בוטיק, יצרני גבינות, שמן זית, שוקלטיירים, קונדיטורים, שפים ומומחי גסטרונומיה, מזמינים את הקהל הרחב לטעימות, הדרכות, הרצאות וסדנאות
לקראת חג השבועות, יתקיים זו השנה ה-11 פסטיבל "ביכורי יין וגבינות" במתחם קמפוס הנמל היפהפה בעיר התחתית של חיפה. היריד יתקיים במהלך שני ערבים רצופים בתאריכים 19-20 במאי 2015 בין השעות 18:00-23:00
עשרות ייננים מיקבי בוטיק בכל רחבי הארץ, יצרני גבינות ושמן זית איכותי, שוקלטיירים, קונדיטורים, יצרני דבש ומעדנים מתוצרת ביתית יציגו את מרכולתם וביכוריהם, יעבירו הדרכות ויקיימו מכירות מיוחדות למבקרים. היריד ילווה בסדרת הרצאות פתוחה לקהל של שפים ומומחים בארץ בנושאי יין וגסטרונומיה.
את היריד מפיקה עיריית חיפה באמצעות מנהלת עיר תחתית, המנהל האמנותי של היריד הוא אנדריי סווידן - מומחה בינלאומי לתרבות היין, הבעלים של "ספיישל רזרב".
ביריד תיערכנה השקות של בצירי יינות חדשים ממיטב היקבים ביניהם: פינו גרי לבן ומרענן מיקב לוריא, יער אודם החדש מיקב הר אודם, רוזה 2014 מיקב דומין נטופה. סדנאות מקצועיות בכוסות RIEDEL בכל שעה עגולה, טעימות VIP. בנוסף: עמדת הכנת קוקטיילים מקצועית על בסיס טקילה פטרון, עמדת מוחיטו COMPANY.
מחיר כרטיס כניסה ליריד: 50 ש"ח (45 שח לחיילים, גמלאים ונכים). הכרטיס כולל כוס יין מהודרת לטעימות מתנה וכניסה חופשית להרצאות ולהדרכות.
צילום: צבי רוגר