אא

תיקון בהיתר שעות נוספות בעבודה בענף התיירות המלונאות והמסעדות

משרד התיירות הוביל ללתיקון בהיתר הורחבה האפשרות להעסיק עובדים בבתי מלון, בתי קפה ומסעדות לעד 4 שעות נוספות ביום. שר התיירות, לוין: "התיקון יתרום לייעול מערך העבודה במלונות ובאלפי עסקים בינוניים וקטנים"

Shutterstock Shutterstock

תיקון בהיתר להעסקת שעות נוספות של עובדים בתחום המלונאות ועובדים אחרים בתחום מקצועות האירוח. משרד התיירות הוביל ללתיקון בהיתר הורחבה האפשרות להעסיק עובדים בבתי מלון, בתי קפה ומסעדות לעד 4 שעות נוספות ביום. 

 שר התיירות יריב לוין: ״התיקון להיתר שעות העבודה בענף התיירות המלונאות והמסעדות אותו אישרנו, לפיו עובדי הענף יוכלו לעבוד עד 4 שעות נוספות ביום, יתרום לייעול מערך העבודה במלונות ובאלפי עסקים בינוניים וקטנים, יביא לגמישות רבה יותר בהעסקת כוח האדם בתחום ויאפשר לעובדים להשתכר יותר. אני מודה לראש הממשלה וליו״ר ההסתדרות אשר נרתמו לסייע לקידום המהלך החשוב".

נשיא התאחדות המלונות בישראל, אלי גונן אומר כי: "לאחר שנים ארוכות שבהן אנו דוחפים לתיקון היתר שעות העבודה בענף, אשר הגביל אותנו להעסקה של עד שעתיים ביום, גם בתקופות השיא במלונות, ובניגוד לענפי משק אחרים, הצליח השר לוין לחולל שינוי לאחר פעילות נחושה ועקבית בנושא, ועל כך תודתנו והערכתנו הרבה".

יואב בכר, סמנכ"ל משאבי אנוש של התאחדות המלונות מוסיף: "התיקון יאפשר בבתי המלון גמישות תפעולית וייתן מענה בתקופות של מחסור בכוח אדם ותפוסות גבוהות. חשיבותו מכרעת בעיקר למלונות הנופש, באזורים כמו: אילת וים המלח, בהם קיים קושי רב להשיג עובדים. כמו כן יינתן מענה לעובדים המעוניינים לעבוד שעות נוספות כדי להשתכר יותר.

עפרה גנור, יו"ר משותף באיגוד המסעדות, אמרה: "קיימים חוקים ותקנות בחוקי העבודה בישראל אשר אינם מעודכנים ומותאמים לצרכי העובד המודרני. החוקים הללו פוגעים בתעשיית המסעדות, במעסיקים ובמועסקים כאחד. אנו מברכים על השינוי עליו חתם ראש הממשלה ושר הכלכלה בנימין נתניהו ומקווים שזה צעד ראשון בדרך לרפורמה בחוקי העבודה בישראל, שיביא להפחתת העומס הרגולטיבי על העסקים הקטנים".

מנכ"ל איגוד המסעדות, שי ברמן, אמר: "איגוד המסעדות, הברים ובתי הקפה מבקש להודות לשר התיירות, יריב לוין, על הסיוע בתיקון ההיתר. היום בזכות פעלו של שר התיירות, נחתם האישור הרשמי של שר הכלכלה, בנימין נתניהו, לתיקון ההיתר  הכללי להעסקת עובדים בתעשיית המסעדות ובכך בוטלה התקנה הארכאית והושוו תנאי העבודה בתעשיית המסעדות לכלל המשק במספר השעות היומיות בהם ניתן  להעסיק עובדים". ברמן הוסיף, כי: "התיקון חיוני לענף המסעדות המאופיין בעובדים צעירים בתחילת דרכם המקצועית, שרובם סטודנטים הזקוקים לעבודה המאפשרת להם שעות עבודה גמישות תוך שילוב לימודים. העבודה בענף המסעדות היא אחת העבודות המועדפות עליהם ומאפשרת להם לרכז שעות עבודה בימים בודדים. התיקון יקל על שילוב הצעירים בעבודה בענף המסעדות".

 

 

 

 

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תיירות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: