דצמבר 2015 במלונות: נמשכת הירידה בלינות תיירים
התאחדות המלונות מפרסמת נתוני חודש דצמבר. אלי גונן: "נתוני התפוסה הנמוכים, והירידה בתיירות הנכנסת מחדדים את רמת התסכול שהמלונאים חשים אל מול השיח הפופוליסטי, שהתפתח בציבוריות הישראלית סביב המחירים הגבוהים של בתי המלון"
התאחדות המלונות בישראל, מפרסמת היום (25.1) את הנתונים הסופיים של שנת 2015 בבתי המלון בישראל, מהם עולה כי נמשכת הירידה בתיירות הנכנסת. בנתוני דצמבר בבתי המלון, ההשוואה התבצעה ביחס לדצמבר, כמה חודשים אחרי סיום 'צוק איתן', כשהמשבר בתיירות הנכנסת עדיין היה בשיא עוצמתו ולדצמבר 2013 – חודש רגיל, שלא הושפע ממשבר ביטחוני.
לינות תיירים: בבתי המלון נרשמו בדצמברכ-533 אלף לינות תיירים, 9%- ירידהלעומת דצמבר אשתקד ו- 28%- ירידה בלינות לעומת דצמבר 2013.
לינות ישראלים: בדצמבר נרשמו בבתי המלון כ-1 מיליון לינות ישראליים, ללא שינוי ביחס לאשתקד ו-11%+ עליה לעומת דצמבר 2013.
סה"כ לינות תיירים + ישראלים בדצמבר השנה: כ-1.5 מיליון לינות, 3%- ירידה לעומת דצמבר 2014 ו-6%- ירידה לעומת 2013.
אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל אמר בתגובה: "אם היינו זקוקים לנתונים הסופיים לסיכום שנת 2015 במלונאות כדי ללמוד על היקף המשבר בתיירות הנכנסת, שהתפתח בחודשים האחרונים – קיבלנו אותם כעת. לרשות משרד התיירות עומד תקציב השיווקהגדול ביותר אי פעם. הציפיות בשטח גבוהות, וכעת חובת ההוכחה חלה על המשרד, להוציא את הכספים הללו בחוכמה, בשיקול דעת, ובתיאום עם התעשייה שלה הניסיון המעשי במכירות לתיירות הנכנסת".
גונן הוסיף: "נתוני התפוסה הנמוכים, והירידה בתיירות הנכנסת מחדדים את רמת התסכול שאנו המלונאים חשים בתקופה האחרונה אל מול השיח הפופוליסטי, שהתפתח בציבוריות הישראלית סביב המחירים הגבוהים של בתי המלון. כשרואים את התמונה העגומה אצלנו, ולנוכח התחרות הגבוהה בענף המלונאות בין אזורי הארץ השונים ובין רשתות ובתי מלון יחידים, האם מישהו מעלה על דעתו מלונאי, שיכול להוריד מחירים, ומעדיף להישאר עם מלון חצי ריק רוב ימי השנה?
"הירידה בתיירות הנכנסת מגבירה בשטח את הלחץ של המלונאים סביב עלויות התפעול המטורפות של בתי המלון בארץ בשל רגולציה מוגזמת ורמות מס, שאין להן אח ורע בעולם. האצבע המאשימה שלנו היא כלפי ממשלות ישראל לאורך השנים, למרות בקשותינו החוזרות ונשנות, לא עושות ולו כלום כדי להוריד את עלויות התפעול יוצאות הדופן של בתי המלון בארץ, שהן בעשרות מונים גבוהות מאירופה, ובטח ממדינות אגן הים התיכון. אנחנו כבולים באזיקים רבים: עלויות ארנונה הגבוהות בעולם לבתי מלון, שאינן מתחשבות ברמות התפוסה, המונופול של הרבנות, עלויות אבטחה ייחודיות לישראל, חוקי עבודה יוצאי דופן עקב תוספות שבתות וחגים, שוב ללא תקדים בעולם הרחב, חובות משונות שקיימות רק בארץ שמשמען: תוספת כוח אדם במצבת העובדים, כך למשל: תקנים למפעילי בריכות, למצילים ועוד. מחירי המזון והמשקאות הגבוהים, מן העולם וכן מע"מ מלא המוטל על הישראלים הגבוה משמעותית ממתחרותינו באירופה הגובות מהישראלים מע"מ מופחת".
גונן סיכם ואמר: "אני קורא לממשלת ישראל, ובראש ובראשונה ולמשרד התיירות, לשנות את השיח, לבחון איך מסירים חלק מהאזיקים ההיסטוריים, המונחים על צוואר המלונאים, מה שנכון לכל תקופה, וודאי בתקופת המשבר הנוכחי, שכדי לעוברו בשלום, עלינו למצוא פתרונות תוך שיפור היכולת התחרותית והורדת מחירים והתוצאה תהיה: תרומה גבוהה לתעסוקה ולצמיחה במשק".