תל אביב 26°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 17°c
ברלין 15°c
אתונה 27°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

למי להאמין: למשרד התיירות או להתאחדות המלונות בישראל?

במשרד התיירות אומרים שבזכות ביקור האפיפיור נרשם גידול של 10% במספר התיירים מרוסיה, ובהתאחדות המלונות מספרים על ירידה של 31% בלינות תיירים בחודש מאי. רק בנצרת נרשמה עלייה של 2% לעומת השנה שעברה.

Shutterstock Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

במשרד התיירות יצאו היום בפרסום לפיו המשרד גאה כי: "הישג לפעילות השיווק הממוקדת של משרד התיירות בחו"ל. בשבוע בו ביקר האפיפיור בנדיקטוס ה- 16 בישראל הצליח משרד התיירות להביא להגעתם של 25,000 תיירים במיוחד לביקור". המשרד גם מציין בהודעתו, כי "חל גידול בתיירות מרוסיה ב- 10% לעומת חודש מאי שנה שעברה".

באותו זמן פרסמה התאחדות המלונות הודעה תחת הכותרת: "למרות ביקור האפיפיור - מחריף המשבר בתיירות הנכנסת". בהתאחדות המלונות מספרים כי בחודש מאי חלה ירידה של 31% בלינות התיירים בהשוואה למאי אשתקד. בהתאחדות המלונות מציינים כי למרות ביקור האפיפיור בחודש מאי, רק בנצרת נרשמה עלייה של 2% במספר הלינות.

שמואל צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל: "למרבה הצער, אשר יגורנו-בא לנו. אנו רואים את החרפת המשבר בתיירות הנכנסת במאי, בעיקר עקב הירידה הגדולה בתנועה הקבוצתית לישראל".

תפוסת החדרים הארצית עמדה בחודש מאי על 61%, ירידה של 16% ביחס לחודש המקביל אשתקד. הירידה הגדולה ביותר הייתה בבתי הארחה בקיבוצים, ירידה של 44%, בירושלים נרשמה ירידה של 42%, נתניה ירדה ב- 36%, בת"א ובטבריה נרשמה ירידה של 22%. אגב, במספר הלינות הישראלים נרשמה עלייה של 7%.

עמית אתגר, מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל, הזהיר היום: "התגובות מחו"ל לכוונת הממשלה להטיל מע"מ צופות דרגת חומרה גבוהה יותר של פגיעה בתיירות לישראל מהערכות של גורמי תעשיית התיירות בארץ".
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תיירות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: